En nog veel meer luxe producten met een lagere prijs.

Londen is nu de goedkoopste plaats om een echte Louis Vuitton handtas te kopen, zo blijkt uit onderzoek door Deloitte. Veel luxe goederen zijn nu in Engeland goedkoper dan in andere landen. Volgens het onderzoek kost de Speedy 30 Louis Vuitton handtas, de meest iconische van LV, in Londen $802,-. In Parijs bedraagt deze tas $850,-, in New York $970 en in China $1.115,-.

Dit komt door de daling van de pond, die sinds juni meer dan 17 procent is gezakt ten opzichte van de dollar, als gevolg van de Brexit. ‘De trend van de goedkope luxe prijzen in het Verenigd Koninkrijk wordt vooral gedreven door de depressie van de pond – waardoor hetzelfde item betaalbaarder is in de Britse markt dan elke andere grote luxe markt,’ vertelt Nick Pope , manager van fashion and luxury bij Deloitte, aan BBC. ‘Mensen willen en gaan niet meer te veel betalen voor hetzelfde product.’

In het onderzoek is naar voren gekomen dat 64 procent van de luxe producten nu het goedkoopste zijn in het Verenigd Koninkrijk. Gevolg: een toename van het aantal toeristen. De lage prijzen voor luxe producten trekken natuurlijk erg aan. Hoog tijd dus voor een weekendje Londen. Nog op zoek naar leuke eetgelegenheden?

 

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan