Heel Arnhem is in a state of fashion en design de hele maand juni: van 1 juni tot en met vrijdag 2 juli vindt er het Fashion + Design Festival (FDFA) plaats. 

Arnhem heeft een rijke bestaansgeschiedenis als haard van creativiteit met de voormalige biënnale en talenten als Iris van Herpen, Lidewij Edelkoort, Maison the Faux, Marcel Wanders, Spijkers en Spijkers en Viktor en Rolf. 

Genoeg te doen (en te zien!)
Het FDFA (klik hier voor de site) heeft een ware transformatie ondergaan, van de albekende mode biënnale naar een multidisciplinair festival, met een focus op fashion, maar ook op design. Dit jaar zal het FDFA daarom worden opgesplitst in 5 themaweken om nog beter op het publiek in te spelen. De thema’s lopen uiteen van mode tot design & architectuur.

Onontdekte parels
De kick-off week Avant-Garde Design van het Fashion + Design Festival Arnhem staat volledig in het teken van high & undiscovered fashion. In deze week presenteren de modeontwerpers van morgen hun klapstukken en kijken we terug naar de geschiedenis van trendwatching en curation met de overzichtstentoonstelling van RAVAGE.

Mis het niet: de overzichtstentoonstelling van RAVAGE

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan