Nederlandse vrouwen staan internationaal bekend als knappe dames - daar weet zanger Chubby Checker, die de Haarlemse Miss World Rina Lodders (foto) huwde, alles van. Maar één stad in Nederland spant de kroon, zo blijkt uit onderzoek. 

En dat heeft alles te maken met de schoenen waarop de vrouwelijke inwoners lopen. Of beter: met de hoogte van haar hakken.

Goed gehakt
Een vrouw op hoge hakken benadrukt haar benen en billen. Dit is precies de reden waarom mannen het aantrekkelijk vinden als een vrouw op hoge hakken loopt. Schoenenmerk Sacha onderzocht in welke plaats in Nederland vrouwen op de hoogste hakken lopen. De conclusie is verrassend (nee, Amsterdam is het niet).

Bekijk ook: Christie Brinkley (63!) keert met dochters terug als Sports Illustrated covermodel 

Sneaker-stad
Sacha heeft aan de hand van gegevens van 80.000 vrouwelijke klanten onderzoek gedaan naar de hakhoogte van de Nederlandse vrouw. Hieruit blijkt dat de dames uit Dordrecht (Zuid-Holland) op de hoogste killer heels lopen, met hakken tussen de 8 en 12 centimeter. Ook bleek dat in Amersfoort (provincie Utrecht) de dames vooral op schoenen zonder hakken lopen, zoals sneakers en veterschoenen. Wel heel comfortabel, daar is soms ook wat voor te zeggen...

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan