Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Deze 9 stijlregels van Audrey Hepburn zijn nog altijd helemaal van nu

Al is het meer dan vijftig jaar geleden dat Audrey Hepburn regeerde als stijlkoningin tijdens Hollywoods 'golden age', haar invloed is nog steeds zichtbaar in de kledingregels van nu. Nog altijd zijn bijvoorbeeld de pixie pants, gecombineerd met vrouwelijke flatjes (zie foto hieronder) niet weg t...

Deze 9 stijlregels van Audrey Hepburn zijn nog altijd helemaal van nu

Al is het meer dan vijftig jaar geleden dat Audrey Hepburn regeerde als stijlkoningin tijdens Hollywoods 'golden age', haar invloed is nog steeds zichtbaar in de kledingregels van nu.

Nog altijd zijn bijvoorbeeld de pixie pants, gecombineerd met vrouwelijke flatjes (zie foto hieronder) niet weg te denken uit het hedendaagse modebeeld.

Audrey met haar statement pixie pants en flatjes

Altijd 'on trend'
En wat dacht je van het klassieke zwarte jurkje, de prachtige oversized zonnebrillen, rode lipstick en het riempje dat elke taille slanker doet lijken? Audreys tijdloze klassiekers blijven altijd on trend.

Deze negen stijlregels van La Hepburn kunnen zo in jouw modebijbel onder de noemer 'stijlvol chic'. 

1. Benadruk je taille
Bepaal zelf je silhouet, of je nu een zwierige zomerjurk draagt of een strak exemplaar, met een simpele riem. Audrey wisselde brede riemen af met smalle ceintuurs, maar één ding deed ze altijd: het smalste deel van haar taille benadrukken.

2. Leen dat mannencolbert
Koester je innerlijke Audrey overdag met een preppy geruite blazer en een vlinderstrik. Kom 's avonds uit je comfortzone door een top mét décolleté te dragen onder een (halfopen) smokingjasje. Chic mag ook best sexy zijn.

3. Show die mooie rode mond
Opvallende rode lippen kunnen elke outfit net dat beetje extra geven; of je nu een casual pantalon draagt of dat klassieke zwarte jurkje. Zorg er wel voor dat je je kleding simpel houdt, net als La Hepburn, met weinig in het oog springende accessoires en minimale make-up. 

4. Investeer in een goed paar loafers
De schooljaren liggen achter je, maar dat geeft helemaal niets: een paar mooie penny loafers zijn een aanwinst voor elke schoenencollectie. Ze maken je jeugdig en toch sophisticated, en een goedgemaakt paar gaat een leven lang mee.