De Bijenkorf SS16 modecampagne: Freedom of Fashion met actrice Tilda Swinton

Vanaf 24 februari start de Bijenkorf haar ‘Freedom of Fashion’ voorjaarscampagne. De hoofdrol in de nieuwe commercial is voor de Britse, met awards onderscheiden, actrice Tilda Swinton. Bekend van zowel arthouse als mainstream films en tevens een fashion icon. De fotografe Frederike Helwig regisseerde de commercial en schoot de campagnefoto’s waarin het vieren van je eigen stijl centraal staat.

More content below the advertising

De boodschap (voice over) is van Tilda Swinton zelf. Deze betrokkenheid vanuit de actrice is uniek. Dit leverde een prachtige tekst op passend bij het thema:

The world is wide and high
And you are in it
Stay open
Cherish the authentic
Stay curious
Don't be afraid
The world is wide and freehearted
And the road winding
Celebrate every bend
Words can be overrated
Tell us who you are without them
Take your self in your own two hands and hold it high and proud
Fly your flag with joy

Over de regisseur

Frederike Helwig is een Duitse fashion en portretfotografe en heeft voor vele grote, internationale titels gewerkt. Ze is bekend vanwege haar gemixte stijl van fotograferen, een combinatie van documentair en fashion.

Over Tilda Swinton

De Britse actrice won meerdere filmprijzen waaronder een Oscar. Ze speelde in vele films o.a Michael Clayton, Chronicles of Narnia en The Grand Budapest Hotel. Daarnaast is zij model, performancekunstenaar en dankbare muze voor modeontwerpers. Ze werkte eerder onder andere samen met Viktor & Rolf en Chanel.

Website

www.debijenkorf.nl

De Duitse modekoning Karl Lagerfeld is overleden. De hoofdontwerper van het Chanel is 85 jaar oud geworden. 

Volgens Franse media voelde Lagerfeld zich al enige tijd niet goed. Begin dit jaar wat hij voor het eerst in 36 jaar afwezig bij de presentatie van de nieuwe Chanel-collectie.

More content below the advertising

Traditioneel kwam hij aan het einde van de show ergens in de enorme set tevoorschijn om alle aanwezigen te bedanken.

In plaats daarvan moesten de aanwezige modeliefhebbers het doen met Lagerfelds rechterhand Virginie Viard (hier rechts op archieffoto).

Zij nam toen namens Lagerfeld het applaus voor de voorjaarscollectie in ontvangst. Volgens een woordvoerder van het modehuis was Lagerfeld moe en liet hij daarom verstek gaan.

Lees ook: De wereld van Chanel door de ogen van Karl Lagerfeld

Lagerfeld werd geboren in 1933 in Hamburg en vestigde zich begin jaren vijftig in Parijs. Daar groeide hij uit tot een van de belangrijkste en meest toonaangevende couturiers ooit.

Reactie Chanel op overlijden Karl Lagerfeld:

"Lagerfeld was zijn tijd vooruit, wat enorm heeft bijgedragen aan het wereldwijde succes van het Huis Chanel'', verklaarde algemeen directeur Alain Wertheimer. "Niet alleen ik heb een vriend verloren, wij allen hebben een buitengewoon creatieve geest verloren.''

Hier vertelt hij over zijn Fall/Wintercollectie 2018/2019, één van de laatste van zijn hand.

Bron: NU.nl. Beeld: ANP

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Na Parijs en Londen trekt de voltallige mode-karavaan deze week naar Milaan. En hoewel we dól zijn op alle modeweken, is die van Milaan met shows van Gucci, Fendi, Prada en Armani een toonbeeld van stijl en klasse. Déze fall/wintercollecties wil je niet missen.

Het belooft een waar spektakel te worden, want een aantal shows zijn weer op bijzondere locaties. Op Nouveau.nl lees je er alles over!

More content below the advertising

MFW woensdag 20 februari

15:00: Gucci. Ze vertrokken spoorslags van de London fashion Week om deze show in de stijgers te zetten.

 

MFW donderdag 21 februari

Wat ons betreft dé dag om er even goed voor te gaan zitten.

  • 09:30: Max Mara
  • 10:30: Emporio Armani
  • 12:30: Fendi
  • 18:30: Prada

MFW vrijdag 22 februari

19:00: Versace. Altijd een drukbezocht evenement met heel veel bekende gezichten.

MFW zaterdag 23 februari

  • 09:30: Salvatore Ferragamo
  • 12:30 Roberto Cavalli
  • 20:00: Giorgio Armani

Natuurlijk is er deze week nog véél meer te zien op de catwalks van Milaan. Dat belooft wat!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in