ART OF FASHION

Art Of Fashion is het uitgangspunt voor de zomercollectie van het Nederlandse Claudia Sträter. Head of Design Ger-Jan de Gilde, modeontwerper, koos opnieuw voor de fotografietalenten van Louise te Poele. De kunstenares fotografeerde op een prachtige wijze de sfeervolle campagnebeelden van de Claudia Sträter collectie.

More content below the advertising

Strater

Iets extra’s deze zomer, is de nieuwe eigenzinnige mode-uiting van het luxemerk en heet ‘Paint à Porter’ - draagbare kunst. Het is een samenwerking met kunstenaar Evi Vingerling. Geïnspireerd op de moodboards van twee Claudia Sträter zomerthema’s (‘Sahara Style’ en ‘Tropical Flower’) creëerde Evi twee shawls van zijde (één in de kleur roze en de ander in een licht beige/grijze tint) . Deze ‘Paint à Porter’ shawls zijn gemaakt in gelimiteerde oplage en de gehele opbrengst hiervan wordt geschonken aan fondsen die Nederlandse kunst stimuleren, zoals Unfair (dat aanstormend jong talent een podium biedt).

Prijs van de zijde shawl: € 79,95.

Evi Vingerling en Louise te Poele

Evi studeerde in 2002 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Sindsdien is haar werk o.a. te zien geweest op exposities in het Bonnefantenmuseum, Het Stedelijk Museum en de Kunsthal in Rotterdam.
Louise te Poele (afgestuurd in 2008 aan Artez) opent deze zomer haar tweede solo-expositie in het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem.
Wil je de samenwerking tussen Evi en Louise graag zien? Bekijk dan deze ‘Behind the Scenes’ video.

Claudia Sträter

Claudia Sträter is een Nederlands luxemerk met een volledig Nederlands team. Vanuit het hoofdkantoor in Nederland worden de collecties ontworpen, gepresenteerd én gedistribueerd. Puur Nederlands design dus, gericht op de moderne vrouw. Claudia Sträter kenmerkt zich door een uitgebalanceerde prijs-kwaliteitverhouding, aandacht voor details, een cleane snit, een eigen tijdloze ontwerpvisie en een elegante belijning. De nieuwe zomercollectie is vanaf januari 2016 verkrijgbaar bij alle Claudia Sträter winkels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, de shop-in-shops in de Bijenkorf en bij geselecteerde dealers en in de webshop van Claudia Sträter.

Onder leiding van Ger-Jan de Gilde ontwerpt een creatief team stylisten twee keer per jaar een modieuze en betaalbare modecollectie. De looks sluiten perfect aan bij de trends, en alles mixt en matcht onderling.

Website

www.claudiastrater.com

De Duitse modekoning Karl Lagerfeld is overleden. De hoofdontwerper van het Chanel is 85 jaar oud geworden. 

Volgens Franse media voelde Lagerfeld zich al enige tijd niet goed. Begin dit jaar wat hij voor het eerst in 36 jaar afwezig bij de presentatie van de nieuwe Chanel-collectie.

More content below the advertising

Traditioneel kwam hij aan het einde van de show ergens in de enorme set tevoorschijn om alle aanwezigen te bedanken.

In plaats daarvan moesten de aanwezige modeliefhebbers het doen met Lagerfelds rechterhand Virginie Viard (hier rechts op archieffoto).

Zij nam toen namens Lagerfeld het applaus voor de voorjaarscollectie in ontvangst. Volgens een woordvoerder van het modehuis was Lagerfeld moe en liet hij daarom verstek gaan.

Lees ook: De wereld van Chanel door de ogen van Karl Lagerfeld

Lagerfeld werd geboren in 1933 in Hamburg en vestigde zich begin jaren vijftig in Parijs. Daar groeide hij uit tot een van de belangrijkste en meest toonaangevende couturiers ooit.

Reactie Chanel op overlijden Karl Lagerfeld:

"Lagerfeld was zijn tijd vooruit, wat enorm heeft bijgedragen aan het wereldwijde succes van het Huis Chanel'', verklaarde algemeen directeur Alain Wertheimer. "Niet alleen ik heb een vriend verloren, wij allen hebben een buitengewoon creatieve geest verloren.''

Hier vertelt hij over zijn Fall/Wintercollectie 2018/2019, één van de laatste van zijn hand.

Bron: NU.nl. Beeld: ANP

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Na Parijs en Londen trekt de voltallige mode-karavaan deze week naar Milaan. En hoewel we dól zijn op alle modeweken, is die van Milaan met shows van Gucci, Fendi, Prada en Armani een toonbeeld van stijl en klasse. Déze fall/wintercollecties wil je niet missen.

Het belooft een waar spektakel te worden, want een aantal shows zijn weer op bijzondere locaties. Op Nouveau.nl lees je er alles over!

More content below the advertising

MFW woensdag 20 februari

15:00: Gucci. Ze vertrokken spoorslags van de London fashion Week om deze show in de stijgers te zetten.

 

MFW donderdag 21 februari

Wat ons betreft dé dag om er even goed voor te gaan zitten.

  • 09:30: Max Mara
  • 10:30: Emporio Armani
  • 12:30: Fendi
  • 18:30: Prada

MFW vrijdag 22 februari

19:00: Versace. Altijd een drukbezocht evenement met heel veel bekende gezichten.

MFW zaterdag 23 februari

  • 09:30: Salvatore Ferragamo
  • 12:30 Roberto Cavalli
  • 20:00: Giorgio Armani

Natuurlijk is er deze week nog véél meer te zien op de catwalks van Milaan. Dat belooft wat!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in