Want waarom een campagne maken als je een film kan maken?

Halloween is afgelopen, waardoor heel de wereld al kerstkriebels krijgt. Etalages staan vol met nepkerstpoppen, lootjes worden getrokken en prachtige reclames worden uitgezonden. Burberry heeft de lat hoog gelegd in de reclamewereld door de drie minuut durende ‘trailer’ over het verhaal van Thomas Burberry (The Tale of Thomas Burberry) als reclame uit te brengen. Deze korte film vertelt het leven van zijn oprichter met wereldsterren Sienna Miller, Lily James, Domhnall Gleeson en Dominic West. Oscarwinnaar director Asif Kapadia en Oscar genomineerde scriptschrijver Matt Charman hebben ook meegewerkt aan de trailer.

Terug naar het begin

Deze kerst viert Burberry haar 160-jarige jubileum door het verhaal van Thomas Burberry te vertellen. Honderzestig jaar ging niet zonder slag of stoot: in 1998 werd Burberry bankrupt verklaard. Dit modemerk heeft zich weer omhoog gewerkt door zich te focussen op het begin van hun verhaal: het ontwikkelen van de gabardine en hun iconische trenchcoat. Nu is het modemerk frisser en ook Britser dan ooit tevoren.

Het verhaal

Pionier, uitvinder en innovator. De film over Thomas Burberry laat een korte blik door zijn buitengewone leven die zijn weg baant door de geschiedenis van de twintigste eeuw in al zijn hoogte- en dieptepunten. Zijn geest en visie is nog steeds de kern waar Burberry om draait.

De acteurs

Domhnall Gleeson, die in Star Wars: The Force Awakens heeft gespeelt, is Thomas Burberry zelf. Sienna Miller en het gezicht van Burberry Lily James spelen beide een geliefde. Miller is zijn eerste liefde en James is de moeder van Thomas zijn kinderen. Dominic West heet Ernest Schackleton die een ontdekkingsreiziger en beschermheer van Burberry is. Zijn expeditie naar de Zuidpool in 1914 vormt de centrale verhaallijn.

Deze trailer zou door kunnen gaan als een awardwaardige film, maar dat is het helaas niet. Hopelijk wordt er nog over nagedacht, want wij willen hem absoluut zien.

Meredith Koop heeft al jaren een baan waar iedere stylist van droomt: ze kiest de outfits uit van de inmiddels voormalig first lady van de Verenigde Staten Michelle Obama. Stiekem onthult ze ook wat geheimen: "Ik koos al haar outfits uit, toen ze nog first lady was zelfs ook haar pyjama's", zo vertelde ze aan Vogue.

In 2011 werd bekend dat Meredith (ze was toen 29 jaar) deze baan had bemachtigd. Ze praatte er nooit over met de pers. Pas vijf jaar later, in 2016, vertelde ze erover in de Amerikaanse Harper’s Bazaar.

Jurk van 35 dollar
En nu ook tijdens het Vogue Festival in Amsterdam verklapt de stylist een paar geheimen over de vrouw die ze nu een goede vriendin noemt. "Michelle houdt van comfortabel en ze is daarnaast dol op mode. Naast designerkleding droeg ze ook vaak betaalbare dingen. Ik gebruikte van alles, van J.Crew tot Gap. Ze heeft ook een keer een jurk van H&M aangehad (35 dollar), die ze droeg tijdens de Today Show. 

'Ik kocht kleding gewoon online'
Michelle vertrouwde Meredith vaak blind op de keuze van een outfit. "Ik vond haar kleding gewoon vaak online. Overigens denken mensen vaak dat het Witte Huis kleding leende, maar dat is zeker niet het geval. Het werd gewoon gekocht. Alleen voor historische gebeurtenissen, zoals een staatsdiner, werd kleding wel eens gedoneerd. Niet aan haar persoonlijk, maar aan de archieven."

Melania kleden?
Of Meredith ook Melania Trump, de huidige first lady, zou willen kleden? "Ik ben het niet eens met de huidige regering. Mode en politiek zijn niet zo gemakkelijk te scheiden, dus dat zou raar zijn."

Bron: Vogue/NRC

Koningin Máxima sjeesde de afgelopen weken met koninklijke koffers bomvol (designer)kleding (vooral die van Vlaamse makelij zijn in trek) van hot naar her. Wat ze allemaal droeg was even mooi. Maar welke look is favoriet?

May we have your votes please? 

1. Máxima droeg tijdens de lezing en het diner bij de tweede Koning Willem I Lezing over ondernemerschap bij kwekerij Koppert Cress in Westland een mintgroene zijden jurk met zogeheten klokmouwen. Wie tekende voor het ontwerp: het Belgische modehuis Natan.

2. Tijdens het Lerarencongres in Amersfoort koos de koningin voor een japon, met bijpassend jasje, van wederom het modehuis Natan. De hoed is gemaakt door Fabienne Delvigne.

3. Tijdens het staatsbanket in Portugal zag Máxima er op en top koninklijk uit. Ze droeg een avondjurk - die ze overigens al een keer eerder droeg - van Jan Taminiau. 

4. Onze koningin sloot het driedaagse staatsbezoek in Portugal af in - misschien wel de mooiste van die dagen - een kaftan-achtige avondjurk van Jan Taminiau. Haar look maakte ze af met een paar hakken van Gianvito Rossi.

Bron: Modekoninginmaxima/Twitter