More content below the advertising

Want waarom een campagne maken als je een film kan maken?

Halloween is afgelopen, waardoor heel de wereld al kerstkriebels krijgt. Etalages staan vol met nepkerstpoppen, lootjes worden getrokken en prachtige reclames worden uitgezonden. Burberry heeft de lat hoog gelegd in de reclamewereld door de drie minuut durende ‘trailer’ over het verhaal van Thomas Burberry (The Tale of Thomas Burberry) als reclame uit te brengen. Deze korte film vertelt het leven van zijn oprichter met wereldsterren Sienna Miller, Lily James, Domhnall Gleeson en Dominic West. Oscarwinnaar director Asif Kapadia en Oscar genomineerde scriptschrijver Matt Charman hebben ook meegewerkt aan de trailer.

Terug naar het begin

Deze kerst viert Burberry haar 160-jarige jubileum door het verhaal van Thomas Burberry te vertellen. Honderzestig jaar ging niet zonder slag of stoot: in 1998 werd Burberry bankrupt verklaard. Dit modemerk heeft zich weer omhoog gewerkt door zich te focussen op het begin van hun verhaal: het ontwikkelen van de gabardine en hun iconische trenchcoat. Nu is het modemerk frisser en ook Britser dan ooit tevoren.

Het verhaal

Pionier, uitvinder en innovator. De film over Thomas Burberry laat een korte blik door zijn buitengewone leven die zijn weg baant door de geschiedenis van de twintigste eeuw in al zijn hoogte- en dieptepunten. Zijn geest en visie is nog steeds de kern waar Burberry om draait.

De acteurs

Domhnall Gleeson, die in Star Wars: The Force Awakens heeft gespeelt, is Thomas Burberry zelf. Sienna Miller en het gezicht van Burberry Lily James spelen beide een geliefde. Miller is zijn eerste liefde en James is de moeder van Thomas zijn kinderen. Dominic West heet Ernest Schackleton die een ontdekkingsreiziger en beschermheer van Burberry is. Zijn expeditie naar de Zuidpool in 1914 vormt de centrale verhaallijn.

Deze trailer zou door kunnen gaan als een awardwaardige film, maar dat is het helaas niet. Hopelijk wordt er nog over nagedacht, want wij willen hem absoluut zien.

De Duitse modekoning Karl Lagerfeld is overleden. De hoofdontwerper van het Chanel is 85 jaar oud geworden. 

Volgens Franse media voelde Lagerfeld zich al enige tijd niet goed. Begin dit jaar wat hij voor het eerst in 36 jaar afwezig bij de presentatie van de nieuwe Chanel-collectie.

More content below the advertising

Traditioneel kwam hij aan het einde van de show ergens in de enorme set tevoorschijn om alle aanwezigen te bedanken.

In plaats daarvan moesten de aanwezige modeliefhebbers het doen met Lagerfelds rechterhand Virginie Viard (hier rechts op archieffoto).

Zij nam toen namens Lagerfeld het applaus voor de voorjaarscollectie in ontvangst. Volgens een woordvoerder van het modehuis was Lagerfeld moe en liet hij daarom verstek gaan.

Lees ook: De wereld van Chanel door de ogen van Karl Lagerfeld

Lagerfeld werd geboren in 1933 in Hamburg en vestigde zich begin jaren vijftig in Parijs. Daar groeide hij uit tot een van de belangrijkste en meest toonaangevende couturiers ooit.

Reactie Chanel op overlijden Karl Lagerfeld:

"Lagerfeld was zijn tijd vooruit, wat enorm heeft bijgedragen aan het wereldwijde succes van het Huis Chanel'', verklaarde algemeen directeur Alain Wertheimer. "Niet alleen ik heb een vriend verloren, wij allen hebben een buitengewoon creatieve geest verloren.''

Hier vertelt hij over zijn Fall/Wintercollectie 2018/2019, één van de laatste van zijn hand.

Bron: NU.nl. Beeld: ANP

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Na Parijs en Londen trekt de voltallige mode-karavaan deze week naar Milaan. En hoewel we dól zijn op alle modeweken, is die van Milaan met shows van Gucci, Fendi, Prada en Armani een toonbeeld van stijl en klasse. Déze fall/wintercollecties wil je niet missen.

Het belooft een waar spektakel te worden, want een aantal shows zijn weer op bijzondere locaties. Op Nouveau.nl lees je er alles over!

More content below the advertising

MFW woensdag 20 februari

15:00: Gucci. Ze vertrokken spoorslags van de London fashion Week om deze show in de stijgers te zetten.

 

MFW donderdag 21 februari

Wat ons betreft dé dag om er even goed voor te gaan zitten.

  • 09:30: Max Mara
  • 10:30: Emporio Armani
  • 12:30: Fendi
  • 18:30: Prada

MFW vrijdag 22 februari

19:00: Versace. Altijd een drukbezocht evenement met heel veel bekende gezichten.

MFW zaterdag 23 februari

  • 09:30: Salvatore Ferragamo
  • 12:30 Roberto Cavalli
  • 20:00: Giorgio Armani

Natuurlijk is er deze week nog véél meer te zien op de catwalks van Milaan. Dat belooft wat!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in