Tot 25 september 2016 is de tentoonstelling Women in Dior, Portraits of Elegance te zien in het Christian Dior Museum in Granville, Frankrijk.

Christian

Schetsen van de ontwerpen, workshops en beelden van catwalk laten de geschiedenis zien van het huis Dior en de vrouwen die Dior-jurken dragen. Elke jurk heeft een verhaal voor de vrouw die hem draagt. De Dior-jurk maakt de vrouw mooi en is een blijvende herinnering aan het draagmoment.

De tentoonstelling laat beroemde vrouwen zien in een Dior-creatie. De hertogin van Windsor, Prinses Grace van Monaco, Lady Diana, Jackie Kennedy en prinses Soraya, of sterren als Maria Callas, Elizabeth Taylor, Olivia de Havilland, Josephine Baker en Marilyn Monroe.

De expositie portretteert de belangrijkste klanten en vrienden: Geneviève Pagina, Suzanne Luling of mitzah Bricard, bijvoorbeeld, samen met sterren van vandaag, zoals Marion Cotillard, Charlize Theron en Rihanna.

Dior wordt gedragen door bekende en onbekende vrouwen. Negentig haute couture jurken worden getoond op de tentoonstelling en elke afbeelding heeft een eigen verhaal. Jurken op foto’s, tekeningen en schilderijen geven de elegantie van de vrouwen aan. Alle ontwerpen zijn elegant en harmonieus.

Daarnaast worden er herinneringen opgehaald, anekdotes verteld, familieportretten getoond en persfoto’s tentoongesteld.

Informatie:

Openingstijden: elke dag van 10.00 tot 18.30 uur.

Adres:

Villa les Rhumbs
Rue d'Estouteville
50400 Granville

Website:

www.musee-dior-granville.com

Alle inspiratie en prikkels die dagelijks tot ons komen, zorgen voor een diversiteit aan invloeden. Dat is wat Mart Visser met zijn nieuwste show wilde benadrukken en dat is gelukt.

De couturier koos voor de gelegenheid dan ook voor veel verschillende modellen; jong, oud, blond, donker. Elke vrouw weet zich door Mart op haar best gekleed. Er zijn geen trends meer, het gaat over die persoonlijke stijl van het individu: los van leeftijd, maat of origine. "Diversity; dat alles wat ik nu mooi vind."

Nouveau's mode-expert Anita Willemars was aanwezig en genoot met volle teugen. 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

Het luxe modemerk brengt voor de lancering van hun 9e damesgeur Attrepe-Rêves twee toppers uit Hollywood samen. Regisseur Sam Mendes kennen we van James Bond: Spectre en American Beauty.

Hij slaat de handen ineen met Actrice Emma Stone die we in de serene campagne-film, de eerste voor Louis Vuitton, verschillende landschappen zien doorkruisen.

Wij vinden het een plaatje, kijk maar mee: 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in