Tot 25 september 2016 is de tentoonstelling Women in Dior, Portraits of Elegance te zien in het Christian Dior Museum in Granville, Frankrijk.

More content below the advertising
Christian

Schetsen van de ontwerpen, workshops en beelden van catwalk laten de geschiedenis zien van het huis Dior en de vrouwen die Dior-jurken dragen. Elke jurk heeft een verhaal voor de vrouw die hem draagt. De Dior-jurk maakt de vrouw mooi en is een blijvende herinnering aan het draagmoment.

De tentoonstelling laat beroemde vrouwen zien in een Dior-creatie. De hertogin van Windsor, Prinses Grace van Monaco, Lady Diana, Jackie Kennedy en prinses Soraya, of sterren als Maria Callas, Elizabeth Taylor, Olivia de Havilland, Josephine Baker en Marilyn Monroe.

De expositie portretteert de belangrijkste klanten en vrienden: Geneviève Pagina, Suzanne Luling of mitzah Bricard, bijvoorbeeld, samen met sterren van vandaag, zoals Marion Cotillard, Charlize Theron en Rihanna.

Dior wordt gedragen door bekende en onbekende vrouwen. Negentig haute couture jurken worden getoond op de tentoonstelling en elke afbeelding heeft een eigen verhaal. Jurken op foto’s, tekeningen en schilderijen geven de elegantie van de vrouwen aan. Alle ontwerpen zijn elegant en harmonieus.

Daarnaast worden er herinneringen opgehaald, anekdotes verteld, familieportretten getoond en persfoto’s tentoongesteld.

Informatie:

Openingstijden: elke dag van 10.00 tot 18.30 uur.

Adres:

Villa les Rhumbs
Rue d'Estouteville
50400 Granville

Website:

www.musee-dior-granville.com

De Duitse modekoning Karl Lagerfeld is overleden. De hoofdontwerper van het Chanel is 85 jaar oud geworden. 

Volgens Franse media voelde Lagerfeld zich al enige tijd niet goed. Begin dit jaar wat hij voor het eerst in 36 jaar afwezig bij de presentatie van de nieuwe Chanel-collectie.

More content below the advertising

Traditioneel kwam hij aan het einde van de show ergens in de enorme set tevoorschijn om alle aanwezigen te bedanken.

In plaats daarvan moesten de aanwezige modeliefhebbers het doen met Lagerfelds rechterhand Virginie Viard (hier rechts op archieffoto).

Zij nam toen namens Lagerfeld het applaus voor de voorjaarscollectie in ontvangst. Volgens een woordvoerder van het modehuis was Lagerfeld moe en liet hij daarom verstek gaan.

Lees ook: De wereld van Chanel door de ogen van Karl Lagerfeld

Lagerfeld werd geboren in 1933 in Hamburg en vestigde zich begin jaren vijftig in Parijs. Daar groeide hij uit tot een van de belangrijkste en meest toonaangevende couturiers ooit.

Reactie Chanel op overlijden Karl Lagerfeld:

"Lagerfeld was zijn tijd vooruit, wat enorm heeft bijgedragen aan het wereldwijde succes van het Huis Chanel'', verklaarde algemeen directeur Alain Wertheimer. "Niet alleen ik heb een vriend verloren, wij allen hebben een buitengewoon creatieve geest verloren.''

Hier vertelt hij over zijn Fall/Wintercollectie 2018/2019, één van de laatste van zijn hand.

Bron: NU.nl. Beeld: ANP

Elke week het laatste mode-nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

Na Parijs en Londen trekt de voltallige mode-karavaan deze week naar Milaan. En hoewel we dól zijn op alle modeweken, is die van Milaan met shows van Gucci, Fendi, Prada en Armani een toonbeeld van stijl en klasse. Déze fall/wintercollecties wil je niet missen.

Het belooft een waar spektakel te worden, want een aantal shows zijn weer op bijzondere locaties. Op Nouveau.nl lees je er alles over!

More content below the advertising

MFW woensdag 20 februari

15:00: Gucci. Ze vertrokken spoorslags van de London fashion Week om deze show in de stijgers te zetten.

 

MFW donderdag 21 februari

Wat ons betreft dé dag om er even goed voor te gaan zitten.

  • 09:30: Max Mara
  • 10:30: Emporio Armani
  • 12:30: Fendi
  • 18:30: Prada

MFW vrijdag 22 februari

19:00: Versace. Altijd een drukbezocht evenement met heel veel bekende gezichten.

MFW zaterdag 23 februari

  • 09:30: Salvatore Ferragamo
  • 12:30 Roberto Cavalli
  • 20:00: Giorgio Armani

Natuurlijk is er deze week nog véél meer te zien op de catwalks van Milaan. Dat belooft wat!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in