Het nieuwste parfum van ontwerpduo Viktor & Rolf is alweer twee jaar geleden

Piet Paris
Piet Paris

gelanceerd in de Bijenkorf. Oud nieuws toch? Nee! De eau de parfum ‘Bonbon Couture’ heeft nu zijn eigen campagne gekregen met illustraties en een animatie gemaakt door mode-illustrator Piet Paris en Vincent Lammers.

Piet Paris klinkt u misschien iets bekender in de oren dan Vincent Lammers, maar hij is head of Design & Animation van het bedrijf Ambassadors: een internationaal team van  ongeveer vijftig kunstenaars, die elkaar inspireren om goed werk af te leveren op het gebied van film, kunst en reclame. De animatie van ‘Bonbon Couture’ zal over de hele wereld online gedistribueerd worden en te zien zijn in luxe warenhuizen en winkels. Joep Meijburg van Ambassadors heeft gezorgd voor de muziek en het sounddesign.

Reünie

Piet Paris, of voluit Pieter 't Hoen, was vroeger docent van het modekoppel Viktor & Rolf. Paris gaf les op de kunstacademie en heeft ook al eerder gewerkt voor Viktor & Rolf. Zo heeft hij onder andere voor de catwalk designs gezorgd en creëerde hij de illustratie van het parfumflesje "Flowerbomb".

Animatie

Paris legt uit dat zijn de figuren in de animatie vanaf de zijkant en profiel getekend. Door deze manier van tekenen kreeg hij inspiratie; het figuur moest van het papier aflopen. Hierdoor zou het een horizontaal en verhalend perspectief worden. Voor hem een soepele manier om mee te werken.

Kracht van de animatie

Door Paris zijn ogen gebeurt er iets magisch. De hoofdpersoon in de animatie ondergaat een transformatie doordat ze een nieuwe jurk krijgt en uiteindelijk op de catwalk belandt. Volgens Paris is dit de plek waar dingen vaak tot de verbeelding spreken.

 

Bron: Fashionweek Nederland

Meredith Koop heeft al jaren een baan waar iedere stylist van droomt: ze kiest de outfits uit van de inmiddels voormalig first lady van de Verenigde Staten Michelle Obama. Stiekem onthult ze ook wat geheimen: "Ik koos al haar outfits uit, toen ze nog first lady was zelfs ook haar pyjama's", zo vertelde ze aan Vogue.

In 2011 werd bekend dat Meredith (ze was toen 29 jaar) deze baan had bemachtigd. Ze praatte er nooit over met de pers. Pas vijf jaar later, in 2016, vertelde ze erover in de Amerikaanse Harper’s Bazaar.

Jurk van 35 dollar
En nu ook tijdens het Vogue Festival in Amsterdam verklapt de stylist een paar geheimen over de vrouw die ze nu een goede vriendin noemt. "Michelle houdt van comfortabel en ze is daarnaast dol op mode. Naast designerkleding droeg ze ook vaak betaalbare dingen. Ik gebruikte van alles, van J.Crew tot Gap. Ze heeft ook een keer een jurk van H&M aangehad (35 dollar), die ze droeg tijdens de Today Show. 

'Ik kocht kleding gewoon online'
Michelle vertrouwde Meredith vaak blind op de keuze van een outfit. "Ik vond haar kleding gewoon vaak online. Overigens denken mensen vaak dat het Witte Huis kleding leende, maar dat is zeker niet het geval. Het werd gewoon gekocht. Alleen voor historische gebeurtenissen, zoals een staatsdiner, werd kleding wel eens gedoneerd. Niet aan haar persoonlijk, maar aan de archieven."

Melania kleden?
Of Meredith ook Melania Trump, de huidige first lady, zou willen kleden? "Ik ben het niet eens met de huidige regering. Mode en politiek zijn niet zo gemakkelijk te scheiden, dus dat zou raar zijn."

Bron: Vogue/NRC

Koningin Máxima sjeesde de afgelopen weken met koninklijke koffers bomvol (designer)kleding (vooral die van Vlaamse makelij zijn in trek) van hot naar her. Wat ze allemaal droeg was even mooi. Maar welke look is favoriet?

May we have your votes please? 

1. Máxima droeg tijdens de lezing en het diner bij de tweede Koning Willem I Lezing over ondernemerschap bij kwekerij Koppert Cress in Westland een mintgroene zijden jurk met zogeheten klokmouwen. Wie tekende voor het ontwerp: het Belgische modehuis Natan.

2. Tijdens het Lerarencongres in Amersfoort koos de koningin voor een japon, met bijpassend jasje, van wederom het modehuis Natan. De hoed is gemaakt door Fabienne Delvigne.

3. Tijdens het staatsbanket in Portugal zag Máxima er op en top koninklijk uit. Ze droeg een avondjurk - die ze overigens al een keer eerder droeg - van Jan Taminiau. 

4. Onze koningin sloot het driedaagse staatsbezoek in Portugal af in - misschien wel de mooiste van die dagen - een kaftan-achtige avondjurk van Jan Taminiau. Haar look maakte ze af met een paar hakken van Gianvito Rossi.

Bron: Modekoninginmaxima/Twitter