Ze ziet er net zo beeldschoon uit als die keer dat ze in 1980 provocerend meldde in haar allereerste Calvin Klein jeans-campagne: 'Jij wilt weten wat er tussen mij en mijn Calvins komt? Niets'. 

Veertien jaar was ze destijds, en al werd er ook schande van gesproken vanwege haar jonge leeftijd, in één klap was Brooke Shields wereldberoemd.

Brooke Shields als 14-jarig CK-model

Iconische CK-lingerie
En 37 jaar later ziet de Amerikaanse actrice (wie herinnert zich niet The Blue Lagoon?) annex model er nog even verleidelijk een krachtig uit in een gewaagde shoot voor Social Life Magazine. Vijftig plus niet sexy? Brooke toont het tegendeel met haar gestroomlijnde lijf en strakke buik in de inmiddels iconische CK-lingerie. 

Emotioneel moment
Brooke zal ook weer te zien zijn in nieuwe campagnes van Calvin Klein, maar wanneer is nog onbekend. Al was ze onlangs wel aanwezig bij de CK-show. "Maar het grappige was... Na de Calvin Klein-show ben ik thuis eens door mijn kleding gegaan en bleek dat ik helemaal geen CK-broeken meer heb." En dus vroeg ze haar manager of ze een jeans toegestuurd kon krijgen. Toen deze een paar dagen later arriveerde, was het een 'emotioneel moment' voor de actrice.

Lees ook: Christie Brinkley (63!) keert met dochters terug als Sports Illustrated covermodel 

Spiegelbeeld, vertel eens even...
"Ik zat op de vloer en wilde dat echt even alleen meemaken, het moment dat ik 'm aantrok. Geen zorgen, ik deed niet de pose die ik als veertienjarige deed, anders zou ik door mijn gezin zijn weggestuurd, haha! Maar ik keek naar mezelf in de spiegel en dacht: oké... je ziet er goed uit."

De cirkel is rond
De beauty met brains - ze heeft een diploma van de Princeton universiteit op zak - zegt dat de cirkel inmiddels rond is. "Ik heb mijn dochter Rowan ook twee paar Calvin Klein-jeans gegeven. Zij is nu ook veertien jaar, ongeveer even oud als toen ik in die campagne was te zien. Dat heb ik niet gezegd hoor, toen ik ze gaf, maar voor mij is de cirkel rond."

Modellenverbod voor de dochters
De dochters van Brooke (zie foto onder), Rowan (14) en Grier (11) mogen overigens niet zo jong als hun moeder het modellenvak instappen. Eerst moet school worden afgemaakt, en het verbod heeft nog een reden: "We moeten niet continu worden geconfronteerd met het lichaam van 15-jarigen. Dat zijn bij wijze van spreken 'jongenslichamen', terwijl volwassen vrouwen rondingen hebben. Ik wil er niet uitzien als een jongen", aldus Brooke. "Maar ik werk er wel aan om sterker te worden." En dat zie je.

Brooke met dochters Rowan (14) en Grier (11)

Moordende business
Nog een reden om haar kinderen niet te jong in reclame-campagnes te laten figureren: het is een "moordende en demoraliserende business", vindt de New Yorkse, die al op haar twaalfde begon met modellen en acteren. "Plus: ze willen dat je op stel en sprong klaarstaat, je moet onmiddellijk beschikbaar zijn voor audities en werk - maar ik wil niet dat mijn dochters hun lessen op school missen."

Loyaal? Welnee
Juist door haar studie ging ze niet kopje onder in de modellenwereld, zegt Brooke nu. "Als ik dat intellectuele stuk niet had gekend, was ik opgeslokt door een wereld die totaal geen loyaliteit kent. Je denkt misschien dat mensen, omdat je al zo lang in die wereld meedraait, de rest van je leven loyaal zullen zijn naar jou toe, maar het tegendeel is waar." Wijze woorden.

Maar daar hebben (de kinderen van) Kate Moss en Cindy Crawford vooralsnog geen boodschap aan...

Lila Grace (14) en Kate Moss op de cover van Vogue

De dochter van ex-topmodel Cindy Crawford, Gaia Gerber (15), werkt al volop als model

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan