Doorgaans worden oude brieven met een bijzondere inhoud bewaard in een kistje, fotoalbum, of in een fotolijst. De Amerikaanse Meghan Coomes besloot echter iets anders te doen met een stapel liefdesbrieven die haar grootouders elkaar schreven gedurende de Tweede Wereldoorlog.

Lees ook: Je raadt nooit van welk materiaal deze delicate plissé-jurk is gemaakt

Briefkunst

De 32-jarige sieradenontwerpster uit Charlotte, North Carolina, maakt draagbare kunst van de vergeelde, handgeschreven, oude papieren. Ze verwerkt delen van de brieven in kettingen, armbanden, ringen, oorbellen en zelfs manchetknopen, die ze verkoopt voor prijzen tussen de vijftig en honderd euro.

Jarenlang van elkaar gescheiden

Meghan’s grootouders, Thomas en Agnes Coomes, schreven elkaar dagelijks gedurende de oorlog, toen ze maar liefst drie jaar van elkaar gescheiden waren. Haar oma bewaarde alle brieven zeventig jaar lang en toen Meghan ze onder ogen kreeg, besloot ze dat ze er iets bijzonders mee wilde doen. “Ik vroeg mijn oma of ik er één mocht gebruiken om een armband van te maken, zodat ik altijd mijn familie bij me zou kunnen dragen.”

Forever yours, Agnes
 
Dat vond Agnes een prachtig idee en ze gaf haar kleindochter een brief van oudejaarsavond 1943. Meghan maakte daar behalve een armband voor zichzelf ook een ring en een ketting voor haar oma van, die enorm in de smaak vielen.  Inmiddels is Meghan een online winkel begonnen, Forever yours, Agnes, waar ze diverse designs verkoopt, allen gemaakt van de decennia oude brieven. 

Vingerafdruk

Ook maakt Meghan op aanvraag juwelen van brieven of geschreven stukken van klanten zelf, zodat het bestelde sieraad nóg persoonlijker is en ook anderen eigen herinneringen zo dicht bij zich kunnen dragen. “Een handschrift is voor mij als een vingerafdruk. Je kunt het nooit perfect namaken, dus het dragen van iemands woorden is van ongelofelijke sentimentele waarde”, aldus Meghan. 

 

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan