Herinner je je die prachtige jurk gemaakt van plastic afval uit de zee nog waar we onlangs een artikel aan wijdden? Het wonderschone ontwerp was een klein voorproefje van de Conscious Exclusive Collection van H&M, die vanaf 20 april in de winkels hangt. Goed nieuws voor wie benieuwd is naar de rest: de Zweedse keten heeft nu de héle collectie onthuld.

Lees ook: Je raadt nooit van welk materiaal deze delicate plisséjurk is gemaakt

Stijlvoller dan ooit
En de sneak peek die we eerder kregen, blijkt meteen de toon te zetten voor de rest van de lijn, die bestaat uit sophisticated, vrouwelijke en chique ontwerpen. Verwacht abstracte en bloemrijke prints, donkere tonen gecombineerd met frisse kleuren en luxueuze stoffen. De collectie is volledig gemaakt van het duurzame materiaal BIONIC®, een bijzonder soepel, gerecycled polyester dat gemaakt wordt van plastic afval uit zee. 

Mooie plannen
De Conscious Exclusive Collection, die ieder jaar éénmaal gelanceerd wordt, is een onderdeel van het plan van H&M om gestaag alle lijnen duurzaam te maken. Momenteel is 26% van het volledige H&M productassortiment gemaakt van duurzaam materiaal, maar het doel is om dit cijfer elk jaar te verbeteren. Een van de concrete doelstellingen van het merk is bijvoorbeeld dat alle katoen in 2020 volledig afkomstig moet zijn van duurzame bronnen.

We maakten een selectie van de prachtige beelden uit het lookbook. Bekijk ze hieronder:

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan