Tijdens Baselworld 2016 lanceerde Gucci met trots de GG2570 collectie. De dames- en herenhorloges zijn een hommage aan het geluksgetal ‘25’ van Alessandro Michele (de hoofdontwerper van Gucci) én grijpen terug naar de jaren ’70.

Met deze nieuwe lijn introduceert Gucci een nieuwe kastvorm: vierkant met licht afgeronde hoeken.

gucci

Deze geometrische vorm is typerend voor de jaren zeventig en vormt daarmee de ideale basis voor de GG2570 collectie. Zo wordt er diepte gecreëerd door de geborstelde of gepolijste lunette, wat het horloge een sportieve uitstraling geeft. De variant met een volledig gepolijste kast zorgt voor een meer klassieke look. Alle wijzerplaten hebben een geborsteld zonnestraalpatroon. Daarop schittert het ‘G’ monogram, wat een driedimensionaal effect geeft aan de wijzerplaat.

Mannen kunnen kiezen uit twee kastmaten: het extra grote 44 mm formaat en de standaard 41 mm. Daaraan passen verschillende banden, zoals staal, klassiek zwart leer en nylon nato-stijl met strepen in de bekende Gucci kleuren groen-rood-groen of blauw-rood-blauw. De damesmodellen zijn uitgevoerd in 37 mm of 29 mm. Er is onder meer keuze uit varianten met diamanten en banden van krokodillenleer. Alle horloges zijn gemaakt in Zwitserland en hebben een stalen of gerodineerde kast.

Prijs YA142205 (44 mm stalen kast met blauwe wijzerplaat en stalen band): € 790,-

Prijs YA142304 (41 mm stalen kast met nato-stijl band in blauw-rood-blauw): € 770,-

www.gucci.com

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan