De altijd al hip geklede Lyn Slater, docent aan de universiteit van Fordham (New York), ging tijdens New York Fashion Week lunchen met een vriend. Toen ze naar buiten liep, veranderde haar leven totaal.

Hordes fotografen stonden om haar heen: iedereen wilde een foto van de excentriek geklede vrouw die als handelsmerk haar zonnebril heeft. Totaal overdonderd door alle aandacht besloot Lyn een blog te starten en mensen te inspireren door haar stijl. En zo werd de site Accidental Icon geboren. 

Ongeacht je leeftijd
Lyn is de jongste niet meer, maar ze vindt het onzin dat mensen zich moeten kleden naar hun leeftijd: van een T-shirt met daarop de Rolling Stones tot gescheurde spijkerbroeken en biker boots, ze draagt het allemaal "Ik ben van mening dat als je je comfortabel voelt in wat je draagt, ongeacht je leeftijd, dat je dit dan uitstraalt en er vanzelf goed uitziet", zo vertelde ze onlangs aan Refinery29.

Duizenden volgers
Inmiddels heeft ze op Instagram meer dan 224.000 volgers en klust ze daarna ook nog eens bij als model. Lyn heeft inmiddels gewerkt met merken als Uniqlo en Mango. Bekijk hieronder stijlvolle foto's van 'the Accidental Icon'

 

 

 

 

“My earliest memory isn't of a boat, but of the sound of a boat.” Was gezegd: Karl Lagerfeld. Hij legde voor Chanel’s 2018/2019 Cruise collection, de Spaanse actrice Penelope Cruz vast op de gevoelige plaat en dat is enorm goed gelukt.

Baretten, blote schouders en een blik naar de horizon spreken allemaal tot de verbeelding: zeilen op de Middellandse Zee.

Voor de Cruise-collectie 2018/19 staat Penélope Cruz centraal als het gezicht en de inspiratie van de campagne.

Of het nu gaat om gebreide kleding of een tweedjas, Cruz kijkt de kijker rechtstreeks aan en houdt onze aandacht.

Op andere momenten lijkt ze bijna te mijmeren over vervlogen reizen, of een beeld van haar volgende bestemming.

Cruz en Lagerfeld lijken een match made in heaven. Wát een mooie foto’s!

Beeld: Chanel

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

DiorAmour is de nieuwste collectie van Dior en een ode aan de ontwerper die zelf ook altijd een talisman bij zich droeg. Frisse kleuren en een speelse knipoog geven deze sieraden en accessoires écht dat beetje extra. 

De nieuwe sieradencollectie DiorAmour is een ode aan Christian Dior die altijd erg bijgelovig is geweest. In zijn binnenzak droeg hij altijd kleine geluksbrengers (een klavertje vier, een stuk hout, een gouden munt, een ster en twee harten).

Als subtiele knipoog naar deze talismans, is de DiorAmour collectie getekend met deze harten.

Behalve dat kleine beetje geluk, zijn het ook echt prachtige bedeltjes. Heel win-win!

Beeld: Morgan O’Donnovan