Deze drie trends maken hun comeback in het huidige modebeeld.

Tutu rokken, grote strikken in het haar… We hebben het over de modetrends uit de jaren ’80. Ze zijn weer volop terug in ons dagelijkse modebeeld. De mode in de jaren ’80 kwam tot stand doordat het een steeds belangrijkere rol in de maatschappij kreeg, onder meer door de invloed van televisie. Series zoals Dallas en zenders als MTV wisten vele jongeren te bereiken. De consument besteedde meer en meer geld aan duurdere kleding en accessoires. Het was ook de periode dat de wijde broeken uit de jaren 70 omgeruild werden voor wortelbroeken, gecombineerd met wijdvallende tops. Daarnaast waren ruige, punky looks en veel zwart populair.

1. De punk look
Gothics, rockers en andere rebelse jongeren droegen standaard de kisten Dr. Martens. Maar inmiddels hebben de stoere boots de gehele modewereld betreden. Vaak werden Dr. Martens in de jaren 80 gecombineerd met een rockshirt met opdruk van The Rolling Stones, Bob Marley of Metallica. Of met een veiligheidsspeld als oorbel. Gelukkig kan deze trend gecombineerd worden met zachte kleuren of in eenvoud gedragen worden. Zo is deze look op een hedendaagse manier flatteus.

Christopher Kane spring 2017

Haider Ackermann spring 2017

Gigi Hadid

2.Schoudervullingen
Een van de belangrijkste trends uit de jaren ’80: schoudervullingen. Door middel van schoudervullingen konden de vrouwen laten zien dat ze net zoveel macht hadden als de mannen. In diverse winter/herfst-collecties van nu zijn deze schouder-verdikkingen weer volop te zien.

Yves Saint Laurent Rive Gauche 1988

Isa Arfen

Yves Saint Lauren AW 16/17

3. Oversized
Oversized items is ook zo’n typische modetrend uit de jaren ‘80. Vooral in de wintermaanden was het populair om er casual uit te zien. Oversized sweaters en enorme T-shirts konden niet groot genoeg zijn. En ook vandaag de dag geldt dat nog, oversized mag zelfs met oversized gecombineerd worden. Heerlijk wegkruipen dus in de dikke winterkleding!

Yves Saint Laurent Rive Gauche 1989

Acne Studios fall 2016

Stella McCartney AW 16/17

 

Bron: FashionWeek

Alle inspiratie en prikkels die dagelijks tot ons komen, zorgen voor een diversiteit aan invloeden. Dat is wat Mart Visser met zijn nieuwste show wilde benadrukken en dat is gelukt.

De couturier koos voor de gelegenheid dan ook voor veel verschillende modellen; jong, oud, blond, donker. Elke vrouw weet zich door Mart op haar best gekleed. Er zijn geen trends meer, het gaat over die persoonlijke stijl van het individu: los van leeftijd, maat of origine. "Diversity; dat alles wat ik nu mooi vind."

Nouveau's mode-expert Anita Willemars was aanwezig en genoot met volle teugen. 

 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in

 

 

Het luxe modemerk brengt voor de lancering van hun 9e damesgeur Attrepe-Rêves twee toppers uit Hollywood samen. Regisseur Sam Mendes kennen we van James Bond: Spectre en American Beauty.

Hij slaat de handen ineen met Actrice Emma Stone die we in de serene campagne-film, de eerste voor Louis Vuitton, verschillende landschappen zien doorkruisen.

Wij vinden het een plaatje, kijk maar mee: 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in