Deze drie trends maken hun comeback in het huidige modebeeld.

Tutu rokken, grote strikken in het haar… We hebben het over de modetrends uit de jaren ’80. Ze zijn weer volop terug in ons dagelijkse modebeeld. De mode in de jaren ’80 kwam tot stand doordat het een steeds belangrijkere rol in de maatschappij kreeg, onder meer door de invloed van televisie. Series zoals Dallas en zenders als MTV wisten vele jongeren te bereiken. De consument besteedde meer en meer geld aan duurdere kleding en accessoires. Het was ook de periode dat de wijde broeken uit de jaren 70 omgeruild werden voor wortelbroeken, gecombineerd met wijdvallende tops. Daarnaast waren ruige, punky looks en veel zwart populair.

1. De punk look
Gothics, rockers en andere rebelse jongeren droegen standaard de kisten Dr. Martens. Maar inmiddels hebben de stoere boots de gehele modewereld betreden. Vaak werden Dr. Martens in de jaren 80 gecombineerd met een rockshirt met opdruk van The Rolling Stones, Bob Marley of Metallica. Of met een veiligheidsspeld als oorbel. Gelukkig kan deze trend gecombineerd worden met zachte kleuren of in eenvoud gedragen worden. Zo is deze look op een hedendaagse manier flatteus.

Christopher Kane spring 2017
Christopher Kane spring 2017

Haider Ackermann spring 2017
Haider Ackermann spring 2017

Gigi Hadid
Gigi Hadid

2.Schoudervullingen
Een van de belangrijkste trends uit de jaren ’80: schoudervullingen. Door middel van schoudervullingen konden de vrouwen laten zien dat ze net zoveel macht hadden als de mannen. In diverse winter/herfst-collecties van nu zijn deze schouder-verdikkingen weer volop te zien.

Yves Saint Laurent Rive Gauche 1988
Yves Saint Laurent Rive Gauche 1988

Isa Arfen
Isa Arfen

Yves Saint Lauren AW 16/17
Yves Saint Lauren AW 16/17

3. Oversized
Oversized items is ook zo’n typische modetrend uit de jaren ‘80. Vooral in de wintermaanden was het populair om er casual uit te zien. Oversized sweaters en enorme T-shirts konden niet groot genoeg zijn. En ook vandaag de dag geldt dat nog, oversized mag zelfs met oversized gecombineerd worden. Heerlijk wegkruipen dus in de dikke winterkleding!

Yves Saint Laurent Rive Gauche 1989
Yves Saint Laurent Rive Gauche 1989

Acne Studios fall 2016
Acne Studios fall 2016

Stella McCartney AW 16/17
Stella McCartney AW 16/17

 

Bron: FashionWeek

Meredith Koop heeft al jaren een baan waar iedere stylist van droomt: ze kiest de outfits uit van de inmiddels voormalig first lady van de Verenigde Staten Michelle Obama. Stiekem onthult ze ook wat geheimen: "Ik koos al haar outfits uit, toen ze nog first lady was zelfs ook haar pyjama's", zo vertelde ze aan Vogue.

In 2011 werd bekend dat Meredith (ze was toen 29 jaar) deze baan had bemachtigd. Ze praatte er nooit over met de pers. Pas vijf jaar later, in 2016, vertelde ze erover in de Amerikaanse Harper’s Bazaar.

Jurk van 35 dollar
En nu ook tijdens het Vogue Festival in Amsterdam verklapt de stylist een paar geheimen over de vrouw die ze nu een goede vriendin noemt. "Michelle houdt van comfortabel en ze is daarnaast dol op mode. Naast designerkleding droeg ze ook vaak betaalbare dingen. Ik gebruikte van alles, van J.Crew tot Gap. Ze heeft ook een keer een jurk van H&M aangehad (35 dollar), die ze droeg tijdens de Today Show. 

'Ik kocht kleding gewoon online'
Michelle vertrouwde Meredith vaak blind op de keuze van een outfit. "Ik vond haar kleding gewoon vaak online. Overigens denken mensen vaak dat het Witte Huis kleding leende, maar dat is zeker niet het geval. Het werd gewoon gekocht. Alleen voor historische gebeurtenissen, zoals een staatsdiner, werd kleding wel eens gedoneerd. Niet aan haar persoonlijk, maar aan de archieven."

Melania kleden?
Of Meredith ook Melania Trump, de huidige first lady, zou willen kleden? "Ik ben het niet eens met de huidige regering. Mode en politiek zijn niet zo gemakkelijk te scheiden, dus dat zou raar zijn."

Bron: Vogue/NRC

Koningin Máxima sjeesde de afgelopen weken met koninklijke koffers bomvol (designer)kleding (vooral die van Vlaamse makelij zijn in trek) van hot naar her. Wat ze allemaal droeg was even mooi. Maar welke look is favoriet?

May we have your votes please? 

1. Máxima droeg tijdens de lezing en het diner bij de tweede Koning Willem I Lezing over ondernemerschap bij kwekerij Koppert Cress in Westland een mintgroene zijden jurk met zogeheten klokmouwen. Wie tekende voor het ontwerp: het Belgische modehuis Natan.

2. Tijdens het Lerarencongres in Amersfoort koos de koningin voor een japon, met bijpassend jasje, van wederom het modehuis Natan. De hoed is gemaakt door Fabienne Delvigne.

3. Tijdens het staatsbanket in Portugal zag Máxima er op en top koninklijk uit. Ze droeg een avondjurk - die ze overigens al een keer eerder droeg - van Jan Taminiau. 

4. Onze koningin sloot het driedaagse staatsbezoek in Portugal af in - misschien wel de mooiste van die dagen - een kaftan-achtige avondjurk van Jan Taminiau. Haar look maakte ze af met een paar hakken van Gianvito Rossi.

Bron: Modekoninginmaxima/Twitter