Ze blijft de prinses die het meest tot de verbeelding spreekt. Bijna 20 jaar na haar dood, verbazen we ons nog steeds over haar schoonheid. Ondanks tegenslagen, hield ze haar blozende wangen en stralende voorkomen. Dit zijn de 25 best bewaarde beautygeheimen van prinses Diana.

1 Wees trouw aan je huidverzorgingsroutine. Diana maakte haar huid dagelijks goed schoon met een tonic en reinigingsolie en bracht twee keer per dag een voedende crème aan, vertelde haar voormalige visagist Mary Greenwell.

2 Lady Di startte dagelijks met een vochtinbrengende crème, waarna de foundation werd opgebracht net als wat concealer om het gebied rond de ogen op te lichten.

3 Voor de verlovingsfoto van Charles en Diana gebruikte make-up artiest Clayton Howard een blush van Max Factor genaamd Blushing Frost.

4 De prinses gebruikte regelmatig een gezichtsmasker. Die met rozen olie en avocado waren haar favorieten.

5 Mary Greenwell leerde Diana ook de aanzet van haar wimpers goed in de mascara te zetten.

6 Gebruik altijd dezelfde geur. Diana’s geur was Quelques Fleurs.

 7 De eerste keer dat haarstylist Sam McKnight Diana ontmoette, verstopte hij haar lange haar onder een tiara. Niet lang daarna mocht hij het haar van Di kort knippen.

8 Gebruik eyeliner die qua kleur afwijkt van de kleur van je ogen.

9 Wissel af met de kleur van je mascara. Diana droeg zwart, bruin en zelfs blauw.

Lees ook: 'Stijlprinses: de meest iconische outfits van prinses Diana onder de loep'

10 Stap nooit je bed in met de make-up nog op je gezicht.

11 Zorg dat je genoeg slaapt. Diana wist als geen ander dat zelfs de beste concealer geen wallen kan verbergen.

12 Diana zag er altijd goed uit als ze met net gewassen haar uit de douche kwam. Daarom probeerde ze die look –met succes- ook uit in combinatie met een galajurk.

13 Slechte haar-dag? Draag een hoed!

14 Wissel de kleur van je lippenstift regelmatig.

15 Zorg ervoor dat je haar en make-up op elkaar zijn afgestemd.

16 Eet gezond. Volgens de chefkok van Buckingham Palace at Diana vooral aardappelen en kip.

17 Verschuil je niet achter een bos haar. Een wat korter kapsel zorgt voor een open uitstraling.

18 Neem GEEN permanent.

19 Gebruik wenkbrauwgel om de haartjes in het gareel te houden. Borstel ze met een (schone) tandenborstel voor het mooiste resultaat.

20 Wees matig met alcohol. Je huid zal je dankbaar zijn.

21 Gebruik altijd een goede zonnebrandolie.

22 Wie Diana’s look wil kopiëren moet volgens visagiste Greenwell een bruine oogschaduw aanbrengen tegen de wimpers, een zachte roze net onder de wenkbrauwen en een donkere kleur over de arcadeboog.

23 Breng met poeder contouren aan, net onder je jukbeenderen, zodat die er wat meer uitspringen. Met een mooie blush zorg je voor blozende wangen. Breng daarna met een grote kwast een bronskleurige poeder aan aan de buitenkant van je gezicht.

24 Zet slechts twee delen van je gezicht in de kijker. Wil je krachtige oogmake-up en een opvallende kleur op je lippen, zorg er dan voor dat je een heel lichte blush gebruikt.

25 Lach. De ‘people’s princes’ was op haar mooist als ze lachte.