Voor mooie benen moet je ze door de blikken van mannen laten masseren, aldus een beroemde uitspraak van Marlene Dietrich. Maar ze nu zelf wat aandacht geven, werkt ook.

Na een lange winter ingepakt te hebben gezeten, gaan we nu onze benen weer laten zien. Zijn ze glad geschoren, goed gescrubd en mooi zongebruind?

Volg deze tips en je zomer begint nu al (zeker met de temperaturen van vandaag).

Scrubben
Scrub de benen minstens eenmaal per week van top tot teen. Zo poets je het laagje opgehoopte, dode huidcellen richting doucheput en wordt de celvernieuwing gestimuleerd. Exfoliëren maakt de huid zachter, gladder en bevordert het effect van bodyproducten. Een mix van geurende oliën en zoutkristallen is The Body Shop Secrets of the World Brazilian Cupuaçu Scrub-in-Oil (€ 24,-). 

        Lees ook: Handig: 7 x zo geniet je langer van gladde benen

Ontharen
Hoe je de benen ook onthaart: maak ze gerust van hiel tot heup haarvrij. Het is een fabeltje dat je de haartjes op de dijbenen niet zou mogen verwijderen omdat ze dan sterker teruggroeien. Maak de huid vooraf goed vochtig en gebruik altijd een scheerproduct, zoals een mousse of olie. Het geeft minder kans op irritaties en de huid voelt nog zachter. Als je om de drie dagen scheert, voorkom je stoppels. Het Nederlandse merk Gladderr heeft scheerproducten voor vrouwen die je naar wens kunt personaliseren (vanaf € 14,95, www.gladderr.nl)

Masseren
Trakteer ze elke dag van hiel tot heup op een rijke bodycrème of voedende olie. Zo’n massage hoeft maar vijf minuten te duren: strijk met vlakke handen in drukkende, opwaartse bewegingen om meteen de bloedcirculatie te stimuleren. White Ginger Contouring Oil van Sisley verlicht ook zware, vermoeide benen (€ 137,-). 

Alternatief
Alleen de suggestie geven van blote benen kan ook: Wolford heeft de dunste nude zomerpanty Naked 8 denier (in 6 tinten, ook stay-ups, € 18,- via www.wolfordshop-nl).