Als je nog geen zin had in wijn krijg je dat nu wel! Onderzoekers van de Bristol University ontdekten dat één glas alcohol je mooier maakt.

Nieuws om op te proosten: dat glas Chardonnay smaakt niet alleen verrukkelijk, het maakt je ook nog aantrekkelijker dan je al was.

Beauty-tip
Mocht je nog bang zijn voor het effect dat jouw dagelijkse glas wijn heeft op je uiterlijk: vanaf nu drink je dat wijntje zonder zorgen. Wetenschappers hebben onthuld dat dat ene glas je juist net wat mooier maakt.

Dat tweede glas is funest
Onderzoekers van de universiteit in Bristol vroegen een groep nuchtere studenten foto’s te beoordelen. Op de foto’s stonden proefpersonen die alcohol hadden gedronken. De vraag was hoe aantrekkelijk zij waren. Vergeleken met de vooraf foto’s (waarop de proefpersonen nuchter stonden), werden de gefotografeerde personen nadat zij één glaasje alcohol op hadden aanmerkelijk aantrekkelijker gevonden. Dat effect was direct verdwenen, na het tweede glaasje.

Lees ook: 'Briljant, vrouw bouwt haar koelkast om tot wijnkoeler'

Blij met je blozende wangen
Wetenschappers wijten het feit dat je dus aantrekkelijker bent nadat je een glas wijn hebt gedronken, eraan dat de gezichtsspieren meer ontspannen na een kleine dosis alcohol. Bovendien worden je pupillen iets groter en krijg je een lichte blos op je wangen. “Blozende wangen zijn aantrekkelijk, omdat het je een gezonde uitstraling geeft”, aldus professor Munafò. Daar proosten we op!