Dat make-up een magisch middel is waarmee een goede visagist iedereen kan transformeren tot een diva, wist je al. Maar voor deze vijf beautytrucs heb je geen visagist nodig. En het is wetenschappelijk bewezen dat ze je twee keer zo aantrekkelijk maken.

Van manieren om je ogen groter te laten lijken, tot de - altijd goed - rode lippenstift. Deze beautytips maken je nóg mooier.

1 Contrast
Volgens de experts is een duidelijk verschil van kleur tussen je ogen en je huid een teken van schoonheid. Je kunt dat effect bereiken door een zachte bruintint of een taupekleurige oogschaduw op je oogleden aan te brengen. Mooi overdag, maar ook als je 's avonds uitgaat.

2 Grote ogen
Professor Kang Lee van de universiteit in Toronto heeft in een onderzoek aangetoond dat grote ogen een vrouw aantrekkelijker maken. Waarom? Grote ogen laten je jonger lijken. Celebrity make-up-artiest Melissa Sophia legt uit hoe je het gewenste effect krijgt: “Gebruik een lichtgetint wenkbrauwpotlood dat je vanaf de onderkant aanbrengt. Camoufleer donkere kringen en wallen met concealer. Een dun zwart lijntje tegen de wimpers op je bovenste ooglid en een zwarte mascara op de wimpers maken het af."

Lees ook: 8 Beauty-rituelen waar prinses Diana zich altijd aan hield

3 Rode lippen
Van Marilyn Monroe tot Rihanna, rode lippenstift wordt al jaren gebruikt om de aandacht te trekken. Inmiddels is bewezen dat rode lippenstift je daadwerkelijk meer zelfvertrouwen geeft. Rood wordt geassocieerd met warmte, positieve energie en motivatie. Uit onderzoek komt ook dat rood zorgt voor blije emoties, en een krachtig en ambitieus gevoel. Onderzoekers van de universiteit van Manchester ontdekten dat vooral de andere sekse gevoelig is voor de rode mond.

4 Donkere wimpers
Hoe witter het oogwit, hoe aantrekkelijker de ogen. Help moeder natuur een beetje door je wimpers zo donker mogelijk te maken, daardoor lijkt het oogwit net iets witter.

5 Straal
Een onderzoek uit 2010 toonde onomstotelijk aan dat zowel mannen als vrouwen een zongebruinde huid aantrekkelijker vinden dan een bleek gezicht. Dus ga voor de ik-kom-net-uit-St.Tropez-glans, die je bij gebrek aan Nederlandse zon gewoon met een fijne blusher aanbrengt.