Heeft de jaarwisseling niet al je problemen weggejaagd? Deze periode is voor velen stressvol, maar gelukkig is daar de 11-jarige Ciro Ortiz die wildvreemden helpt.

De groep-8’er uit Brooklyn 'resideert' sinds een paar maanden elke zondag vlakbij een metrostation in New York om medeburgers emotioneel advies te geven. Een sessie kost 2 dollar.

 

He didn't give me the advice I wanted, he gave the advice I needed. He didn't, however, give change for a 5...

Een foto die is geplaatst door Ross Asdo (@ross_do) op

 

Vast een oude ziel 
De jonge adviseur biedt een luisterend oor aan iedereen die hulp nodig heeft. Mensen vertellen hem over relaties, familieproblemen of twijfels over hun baan. Het meest voorkomende probleem dat Ciro te horen krijgt, is de worsteling om met verandering om te gaan. “We moeten veranderingen accepteren. Het gebeurt, en het leven zal altijd blijven veranderen,” aldus Ciro. Hebben we al verteld dat hij 11 jaar (!) is?

 

Need counseling? Just $2.00 #emotionaladvice

Een foto die is geplaatst door Jose Grullon (@ginti12) op

 

Geïnspireerd door pesten
Mensen helpen zit de kleine Ciro in het bloed. Zijn zachtaardige karakter en zijn eigen ervaringen met pesten hebben hem geïnspireerd om anderen een kans te geven. Volgens zijn 'cliënten' heeft hij veel wijsheid om te delen. Hij krijgt zelfs aanvragen om advies te geven via de telefoon.

 

Eten kopen voor andere kinderen
Ciro verdient $50 op een zondag, maar besteedt zijn winst niet aan nieuw speelgoed of dure gadgets. De kleine ondernemer gebruikt het geld om eten te kopen voor de kinderen op zijn school die het zich niet kunnen veroorloven. Dat is nog eens een businessplan waar velen van kunnen leren.

 

I ❤️ NY #newyork #nyc #brooklyn #emotionaladvice

Een foto die is geplaatst door themollymitch (@themollymitch) op

 

LEES OOK: Video: zo ziet de wereld eruit als je kleurenblind bent

Bron: Woman’s day, beeldbron: Instagram