Geef jezelf eens nét dat positieve extra zetje. Want als je je beslissingen vooral baseert op angst, loop je vaak de mooiste ervaringen mis. En daarvoor is het leven echt te kort.

Van deze 5 beslissingen krijg je vast nooit spijt.

1 – Boek die reis
Als student had je te weinig geld, daarna was je druk met een carrière opbouwen, een gezin stichten... Zoekend naar vastigheid, was er altijd wel een reden waarom die ene reis niet doorging. Nu de kinderen zelfstandig zijn en alles op rolletjes loopt: boek die vlucht, liever vandaag dan morgen en geniet van de vrijheid van nu.

2 – Geef niet te snel op
Niet alles wat glimt is goud, maar succes betekent: doorzetten. Ook nu is het goed om soms de fout in te gaan. Leer ervan en ga verder.

3 – Blijf niet hangen in negativiteit
Een cliché, maar waar: jij bepaalt je geluk. Geef daarom iemand anders niet de controle, zoals in een ongelukkige relatie, met een vervelende baas of negatieve vriendin. Als iets je ernstig stoort, kies voor jezelf en verander het.

4 – Had ik maar…
Meer gesport, toch vaker naar een mandarijn gegrepen dan de chocoladereep, meer gespaard. Beginnen is moeilijk, maar echt de moeite waard. Het zijn vaak de dingen die je niet hebt gedaan, waarvan je later spijt krijgt. Nu geef ik onschuldig de goede voornemens als voorbeeld, maar waag ook eens een sprong in het diepe. Over 10 jaar wil je liever tijdens de koffie vertellen over jouw ‘Weet je nog’-moment in plaats van ‘Had ik maar’.

5 – Minder oordelen
Roddels zijn uiteraard niet alleen te horen op scholen, maar ook op de werkvloer, in het lunchclubje en zelfs in de supermarkt. Doe er niet aan mee. Iedereen is anders, net zoals gemaakte keuzes. Minder roddelen en minder snel oordelen zorgt voor een open blik. Dat maakt de wereld toch een stuk warmer, en rijker.

LEES OOK: Hiep hiep! Vijftigplussers zijn zelfverzekerder dan ooit (en anders door deze tips wel)

Beeldbron: Getty