Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Een drukke werkdag kan heerlijk zijn, maar je rust pakken is onmisbaar als je altijd bezig bent. Krijg je een schuldgevoel van nietsdoen? Dat is nergens voor nodig. Deze 10 redenen laten zien dat me-time ontzettend veel voordelen heeft.

1. Je gedachten komen echt even stil te staan. Elke vrouw weet dit maar al te goed: onze hersenen draaien overuren. Door een moment voor jezelf te nemen, kunnen deze gedachtes even op een lager pitje staan. Rust...

2. Laad je batterij op. Ondanks dat we denken dat onze energie niet opraakt, is het tegendeel waar. Soms vraagt ons lichaam (én geest) om even bij te komen.

3. Kom even tot jezelf. Een druk leven met veel mensen om je heen kan gezellig zijn, maar focus regelmatig ook weer op jezelf. Andermans mening kan zich diep wortelen, waardoor het goed is om een moment te nemen en naar jezelf te luisteren.  

4. Een helder moment betekent meer balans. Al je gedachtes kunnen beter bezinken als er even geen kind, vriendin of collega in de buurt is. Je krijgt in die tijd meer af en je prioriteiten komen vanzelf boven borrelen.

5. Alles begint bij jezelf. Hoewel het attent is om eerst aan anderen te denken en dan pas aan jezelf, kan het niet altijd goed gaan. Je rent uiteindelijk jezelf voorbij. Je kunt iemand anders het beste helpen door eerst jezelf te helpen.

LEES OOK: Gestrest? Dit is het rustgevendste nummer ooit gemaakt

6. Kom los van het dagelijks ritme. Een druk leven betekent niet altijd een gevarieerd leven. Het is goed om een moment uit de dagelijkse sleur te stappen, je zult verrast zijn hoeveel ademruimte je daardoor krijgt.

7. Zorg (moeiteloos) voor een creatieve stroom. Als je alleen maar door blijft rennen, voelt het alsof je geleefd wordt. Sta even stil: dan kun je je creatieve brein de ruimte gunnen. Laat de leukste ideeën maar komen.  

8. Me-time zorgt voor minder stress. We proberen zoveel mogelijk in oplossingen te denken, maar dit wil niet altijd lukken. Frustratie zorgt voor stress en dat zorgt weer voor frustratie. Door even niets te doen, stopt de negatieve spiraal en kun je vaak wel de antwoorden vinden.

9. Ruimte voor positiviteit. Door de opstapelende drukte, bouw je (soms ongemerkt) een stuk negativiteit op. We kunnen niet meer met onze volle aandacht genieten. Door op z’n tijd een me-time moment in te plannen, vul je je positiviteit weer aan.

10. Vergroot je kracht. Door balans, energie en een positievere instelling, kun je enthousiaster zijn over je leven en vind je de motivatie om jouw doelen en dromen waar te maken. Dat verdien je, dus ga ervoor.