Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Máxima's Argentinië in 6 hotspots

Voor wie verlangt naar de zomer op het zuidelijk halfrond. Hare Majesteit is er geboren en getogen, maar kan er nog amper normaal over straat. Als 'Reina Máxima' in het land is, is dat meestal zo snel bekend dat het maar goed is dat ze altijd beveiliging bij zich heeft. Maar wat zijn nu de plekke...

Máxima's Argentinië in 6 hotspots

Voor wie verlangt naar de zomer op het zuidelijk halfrond.

Hare Majesteit is er geboren en getogen, maar kan er nog amper normaal over straat. Als 'Reina Máxima' in het land is, is dat meestal zo snel bekend dat het maar goed is dat ze altijd beveiliging bij zich heeft. Maar wat zijn nu de plekken waar ze zich graag even aan laaft aan haar geboorteland?

Buenos Aires

Máxima groeide op in de wijk Recoleta, niet ver van het centrum, waar tegenwoordig zelfs Máxima Tours worden gegeven. Voor wie het wil weten: de Zorreguieta's woonden in een appartementencomplex aan de Presidente Uriburu-straat. Ze at in deze wijk vorig jaar na afloop van de G20 nog een ijsje bij Freddo, tegenover het Cementerio de la Recoleta.

(c) Patio Bullrich

Ook in Buenos Aires: Patio Bullrich, een fijne winkelgalerij met de meest exclusieve winkels, waar Máxima regelmatig wordt gesignaleerd als ze in de stad is…

(c) Dashi

…en Dashi, een favoriet sushi restaurant van Máxima. Ze eet er graag met haar moeder, in de vestiging in Palermo Hollywood. Dat is het meest informele filiaal, er zijn chiquere Dashi's (zoals in Figueroa Alcorta) dat dat is wel weer lekker doe-maar-gewoon van haar. Ook een adresje waar ze wel eens komt: de Boating Club van Béccar, aan de jachthaven.

Patagonië

(c) ANP

"Máxima heeft huizen, boerderijen en bedrijven in Argentinië," zo meldt Soledad Ferrari, co-auteur van de boeken Máxima: de Argentijnse Jaren en Máxima. "Ze bezit Pipilcurá, in Bariloche, dat wordt beheerd door haar tante en meter, Marcela Cerruti." Het loopt volgens de Argentijnse pers geen storm, maar er komen wel gasten.

(c) ANP

"Ze heeft ook grond gekocht in de Patagonische stad Villa La Angostura," volgens Soledad. In 2014 hield het gezin er een fotomomentje. Patagonië was waar de Zorreguieta's vroeger op wintersport ging. Het was een hele rit, anderhalve dag rijden met vier kinderen op de achterbank.

(c) Los Pingüinos Country Club

"En ze bezit een huis op het terrein van de Los Pingüinos Country Club, een luxe project in ituzaingó, aan de rand van Buenos Aires," volgens Ferrara. Het zal niet dit huis zijn, maar het geeft je in idee van de rust en het groen. Er is bovendien een golfbaan, waar ZM zich op uit kan leven. 

(c) Estancia Pilpilcura

Nog even over die Estancia Pilpilcura in Bariloche is een ranch op 70 km van San Carlos de Bariloche, met daarop onder andere de eerdergenoemde B&B met zes kamers, waarvan er vijf worden verhuurd. De ranch ligt in een mooie streek met veel natuur, waar je kunt wandelen, paardrijden en vliegvissen en wildwatervaren. En het is niet heel ver rijden van het restaurant van haar broer Juan in Villa la Angostura.   

Península Valdés