Voor wie verlangt naar de zomer op het zuidelijk halfrond.

Hare Majesteit is er geboren en getogen, maar kan er nog amper normaal over straat. Als 'Reina Máxima' in het land is, is dat meestal zo snel bekend dat het maar goed is dat ze altijd beveiliging bij zich heeft. Maar wat zijn nu de plekken waar ze zich graag even aan laaft aan haar geboorteland?

Buenos Aires

Máxima groeide op in de wijk Recoleta, niet ver van het centrum, waar tegenwoordig zelfs Máxima Tours worden gegeven. Voor wie het wil weten: de Zorreguieta's woonden in een appartementencomplex aan de Presidente Uriburu-straat. Ze at in deze wijk vorig jaar na afloop van de G20 nog een ijsje bij Freddo, tegenover het Cementerio de la Recoleta.

Article continues after the ad

(c) Patio Bullrich

Ook in Buenos Aires: Patio Bullrich, een fijne winkelgalerij met de meest exclusieve winkels, waar Máxima regelmatig wordt gesignaleerd als ze in de stad is…

(c) Dashi

…en Dashi, een favoriet sushi restaurant van Máxima. Ze eet er graag met haar moeder, in de vestiging in Palermo Hollywood. Dat is het meest informele filiaal, er zijn chiquere Dashi's (zoals in Figueroa Alcorta) dat dat is wel weer lekker doe-maar-gewoon van haar. Ook een adresje waar ze wel eens komt: de Boating Club van Béccar, aan de jachthaven.

Patagonië

(c) ANP

"Máxima heeft huizen, boerderijen en bedrijven in Argentinië," zo meldt Soledad Ferrari, co-auteur van de boeken Máxima: de Argentijnse Jaren en Máxima. "Ze bezit Pipilcurá, in Bariloche, dat wordt beheerd door haar tante en meter, Marcela Cerruti." Het loopt volgens de Argentijnse pers geen storm, maar er komen wel gasten.

(c) ANP

"Ze heeft ook grond gekocht in de Patagonische stad Villa La Angostura," volgens Soledad. In 2014 hield het gezin er een fotomomentje. Patagonië was waar de Zorreguieta's vroeger op wintersport ging. Het was een hele rit, anderhalve dag rijden met vier kinderen op de achterbank.

(c) Los Pingüinos Country Club

"En ze bezit een huis op het terrein van de Los Pingüinos Country Club, een luxe project in ituzaingó, aan de rand van Buenos Aires," volgens Ferrara. Het zal niet dit huis zijn, maar het geeft je in idee van de rust en het groen. Er is bovendien een golfbaan, waar ZM zich op uit kan leven. 

(c) Estancia Pilpilcura

Nog even over die Estancia Pilpilcura in Bariloche is een ranch op 70 km van San Carlos de Bariloche, met daarop onder andere de eerdergenoemde B&B met zes kamers, waarvan er vijf worden verhuurd. De ranch ligt in een mooie streek met veel natuur, waar je kunt wandelen, paardrijden en vliegvissen en wildwatervaren. En het is niet heel ver rijden van het restaurant van haar broer Juan in Villa la Angostura.   

Península Valdés 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Estancia Rincón Chico - CPV (@peninsulavaldes) op

In oktober 2017 bevond Máxima zich voor de kust van Puerto Madryn en het schiereiland Valdés met haar gezin, waar ze op de Zeus van Southern Spirit aan het walvis-spotten waren. Volgens plaatselijk media logeerden ze toen op de Estancia Rincón Chico, een voormalige schapenranch die nu helemaal is gericht op het buitenleven. Eerder gemoedelijk en comfortabel dan superdeluxe: orka's in het wild zien telde duidelijk zwaarder dan gouden kranen. En ook dát is leuk.

Máxima was vorig jaar december voor het laatst officieel in Argentinië, hier staat ze met haar vriendin Julia Awada te praten. Privé zal ze intussen ongetwijfeld wel weer een paar keer in Buenos Aires zijn geweest.  

Openingsfoto (c) ANP 

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in