Willem-Alexander, Máxima, Amalia, Alexia en Ariane hebben zich vanmiddag in hun nieuwe achtertuin gemeld voor de jaarlijkse fotosessie. En wij zijn sprakeloos.

Wat zijn de plaatjes van ons koningshuis weer ongelooflijk mooi dit jaar! Van de setting (de achtertuin van hun nieuwe paleis Huis ten Bosch) tot de prachtige prinsessen en ons stralende koningspaar, kersvers terug van een romantisch tripje naar New York. Tel daarbij op dat de zomervakantie nu écht kan beginnen voor de Oranjes (Griekenland lonkt), en je snapt waarom er zo gestraald wordt.

Article continues after the ad

De meiden lieten zich van hun beste kant zien in prachtige jurken van Sandro (Amalia en Alexia), en ook kersverse niet-basisscholier Ariane zag er prachtig en volwassen uit. Máxima koos voor de gelegenheid voor een design uit de ready-to-wear-collectie van Jan Taminiau.

Middelbare scholieren

Prinses Ariane nam vandaag officieel afscheid van de basisschool, en voegt zich volgend jaar bij Alexia en Amalia op Gymnasium Sorghvliet in Den Haag (waarmee gelijk een einde komt aan de dagelijkse tocht van en naar Wassenaar voor Willem-Alexander, Máxima of personeel).

Alexia, altijd het model van de familie (die er vrolijk op los geint)

Geschiedenis

Huis ten Bosch heeft wat betreft zomerfotosessies een rijke geschiedenis van uit de tijd dat koningin Beatrix, prins Claus en hun drie jongens er in 1981 hun intrek namen. Onderstaand kiekje, ook genomen in de achtertuin, is van 1982.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dit jaar is de #zomerfotosessie weer bij Paleis Huis ten Bosch. Vanaf 1981, toen Koningin Beatrix met haar gezin naar Paleis Huis ten Bosch verhuisde, heeft een aantal fotosessies in de tuin plaatsgevonden. Deze foto uit 1982 is gemaakt naast de vijver in de achtertuin van het Paleis. Koningin Beatrix en de Prinsen Claus, Willem-Alexander, Johan Friso en Constantijn drinken ondertussen een kop thee. #tbt #throwback #throwbackthursday #koninklijkgezin #koning #willemalexander #koningin #beatrix #prins #prinsen #prinsvanoranje #paleishuistenbosch #zomer #paleistuin #huistenbosch #vijver #rotan #archieffoto #fotosessie 📸RVD - Reginald Davis

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis) op

En nu: VAKANTIE!

Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in