'Ik hou van je, maar serieus?'

Het was – naast de overwinning van Oranje, natuurlijk! – het leukste moment van de wedstrijd tegen Oekraïne: de licht geamuseerde, tikje kritische blik van koningin Máxima naar haar geestdriftige wederhelft. Dat krijg je als je al 22 jaar samen bent, je kent 'm door en door. 

Article continues after the ad

Van Willem-Alexander weten we dat hij van sport houdt. En niet zo'n beetje ook. Het hossen met winnende hockeymeisjes is verleden tijd, maar dat wil niet zeggen dat de man niet nog steeds érg enthousiast kan worden van een doelpunt. Zo ook zondag, toen hij voor zijn doen zeer ingetogen juichte, met gebalde vuisten en gedempt, want oh – ja, iets met corona.

HM's reactie was onbetaalbaar. Ze zag het aan. Ze wist meteen: 'Dit wordt een meme.'

Ze wist een eyeroll in te houden. Je ziet haar blik een tikje misprijzend naar beneden gaan, waarna ze haar bovenlichaam iets van hem afwendt en ze wegkijkt met een ik-hoor-hier-even-niet-bij-vibe. We've all been there, right?

Het was niet de eerste keer dat ze zo het hare dacht van haar geliefde: we herinneren ons het nu-even-niet-momentje van Koninginnedag 2005.

Als je weet dat de schat te lang spreekt, maar het toch voor hem opneemt en tegelijk zijn publiek bemoedigt.

Het mi-amor-het-zijn-kinderen-schiet-een-beetje-op-moment van de Koningsspelen. 

De je-hebt-vanmorgen-alle-koffie-opgedronken-en-ik-wil-je-even-niet-zien-hoed.

Als hij net even iets te cute doet in gezelschap.

En ook andersom is er wel eens een hou-je-een-beetje-in-vibe. Grote liefde kan zulks hebben! 

Foto's (c) Brunopress, ANP, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in