Twintig jaar geleden hoorden we Máxima dan eindelijk spreken.

Een historisch moment dat we ons nog heel goed kunnen heugen: op 30 maart 2001 kwamen koningin Beatrix, prins Claus, kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta bijeen om blij nieuws te delen met het vaderland: een verloving!

Daar werden we eerder dit jaar al aan herinnerd met deze reenactment door het koningspaar zelf (WA vroeg Máxima op de vijver van Huis ten Bosch).

Grote offers

Article continues after the ad

Maar vandaag is dus echt de dag dat ze hun nieuws deelden met de rest van het land. Op televisie, heel officieel en zenuwslopend allemaal.

In de woorden van koningin Beatrix destijds: "Wij hebben Máxima leren kennen als een intelligente, moderne vrouw, moedig, en trouw aan allen die haar dierbaar zijn. Zij heeft voor de moeilijke keus gestaan zich aan te passen aan de bijzondere levensopdracht van onze oudste zoon. Samen hebben Alexander en Máxima ervaren dat die opdracht soms grote offers vraagt waartegen hun liefde bestand moet zijn."

Volste vertrouwen

"Zij zijn zich ervan bewust dat veel mensen in ons land begrijpelijke aarzelingen voelen over hun liefde. Die gevoelens hebben zij zorgvuldig meegewogen bij het nemen van hun beslissing. Mijn man en ik hebben er het volste vertrouwen in dat Alexander en Máxima elkaar zullen aanvullen en steunen in de taak die voor hen ligt. Wij verheugen ons in hun geluk."

Wij verheugden ons ook, al helemaal nadat we the happy couple samen hoorden spreken. Zo leuk om weer eens terug te zien, deze beelden.

Beeld: ANP/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in