'Als ik er onzeker van word, ontvolg ik ze.'

Eloise van Oranje, gravinfluencer veel online, heeft een manier gevonden om te kunnen omgaan met de ‘perfecte plaatjes’ die worden gedeeld op social media. In Tijd voor MAX vertelde de oudste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien dat ze mensen die haar onzeker maken ontvolgt.

"Ik ben ook maar een jong meisje, dus natuurlijk ben ik ook onzeker over dingen. Op social media krijg je zo vaak perfecte dingen te zien," zei ze

Article continues after the ad

"Je moet je bedenken dat het een momentopname is van iemand. En hoe ik daarmee omga is wel echt mensen ontvolgen waarvan ik de hele tijd denk: jij bent zo mooi, was ik maar zo. Heel de tijd iets anders willen zijn dan dat je eigenlijk bent. Waarom zou je iemand volgen waarmee je jezelf alleen maar gaat vergelijken?"

Eloise brengt komende week kaar eerste boek uit.

In de lifestylegids Learning By Doing geeft de gravinfluencer antwoorden op vragen die ze van haar volgers krijgt over onder meer kleding, het studentenleven, op kamers gaan en voeding.

Tijdens het schrijven van het boek is ze een beetje geholpen door haar ouders, vertelde ze. "Mijn moeder heeft veel ervaring met boeken schrijven, dus zij was heel kritisch op de taal," zegt ze over Laurentien. "Maar echt alleen maar goeie kritiek. Dus dat is heel fijn om te hebben."

Het boek is geen handboek. "Ik ga niet vertellen: dit is hoe het moet," zegt ze. "Ik maak ook gewoon fouten. Ik ben net 19 dus ik doe ook maar wat."

Learning by Doing - zo doet Elo het kost 20 euro

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in