Een bijzonder ontbijtje, thuis in Breukeleveen.

Prinses Mabel zet zich elk jaar in voor het AmsterdamDiner, waarvan de opbrengst wordt ingezet voor de strijd tegen aids. Nu wordt zo'n diner dit jaar natuurlijk lastig (jammer, geen Mabel in de bediening), maar een ontbijt komt er wel. Voor Valentijnsdag no less.

"Vier de liefde op Valentijnsdag en help tegelijkertijd een verschil te maken", roept de prinses op. Door op zaterdag 13 of zondag 14 februari een ontbijtje te bestellen om precies te zijn. Van de 47,50 euro die dat ontbijtje kost, gaat 25 euro naar de nood-acties van het Aidsfonds.

Article continues after the ad

Dubbele pandemie

Mabel: "Een dubbele pandemie van corona en hiv zet de wereld op z’n kop. De behandeling van vele mensen met hiv kan daardoor niet doorgaan. Deel je liefde en steun de strijd tegen aids samen met het Amsterdam Ontbijt. Bestel het nu of geef het cadeau aan iemand die je dierbaar is."

Vorig jaar werd er ook al zo'n ontbijt gehouden, gepresenteerd door Mabel zelf bij restaurant RIJKS. Dat was zo'n succes dat er dit jaar weer voor een luxe ontbijt werd gekozen. Dat dit jaar niet alleen in Amsterdam, maar ook in Groningen en Utrecht kan worden afgehaald en hier te bestellen is.

Weer geluk vinden

Of de prinses zelf ook een ontbijtje met iemand deelt op deze Valentijnsdag, die ze vermoedelijk in Nederland viert, weten we niet. Ze is altijd stilgebleven over haar liefdesleven. Wel gingen er natuurlijk geruchten, bijvoorbeeld over een fling met miljardair Arpad Busson, de ex van Uma Thurman die zich onder andere inzet tegen kindhuwelijken (dat schept een band).

In 2018 deelde Mabel met Linda.: "Friso en ik hebben allebei onze vaders verloren. We hebben welzeker veel over de dood gesproken. En ook dat we hoopten dat, mocht er ooit iets met één van ons gebeuren, de ander weer geluk zou vinden."

Het is haar van harte gegund.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in