Paleis Huis ten Bosch is gisteren (donderdag) officieel in gebruik genomen na de renovatie. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima ontvingen in de middag staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op het paleis in Den Haag.

Het koningspaar bedankte via de staatssecretaris het werk van het Rijksvastgoedbedrijf, de ondernemers en alle anderen die betrokken waren bij de renovatie.

Article continues after the ad

Historische stucplafonds

Bij de renovatie, die in 2014 is gestart, zijn uiteindelijk het dak en de bordestrap vervangen en onder meer de historische stucplafonds en de gevel gerenoveerd. Daarnaast zijn asbest en houtrot verwijderd en technische installaties vernieuwd.

Beatrix

Het was ruim dertig jaar geleden dat Paleis Huis ten Bosch voor het laatst grondig was gerenoveerd. Dat gebeurde vlak voordat de toenmalige koningin Beatrix haar intrek nam.

Ontvangen van gasten

Het koninklijk gezin verhuisde begin dit jaar naar Paleis Huis ten Bosch. Het koningspaar kan na alle werkzaamheden het paleis vanaf deze zomer weer gebruiken voor het ontvangen van gasten tijdens officiële gelegenheden.

Bron: BuzzR
Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in