Máxima is op haar verjaardag gewoon op pad. Ze voegde zich bij koning Willem-Alexander voor de viering van 100 jaar Algemeen Kiesrecht in de Ridderzaal.

Precies een eeuw geleden legde het Nederlandse parlement het beslissende fundament voor de democratie. Er kwam algemeen kiesrecht, eerst voor mannen (1917), even daarna ook voor vrouwen (1919).

Article continues after the ad

Eregasten

Dat eeuwfeest wordt vandaag gevierd door de Tweede en de Eerste Kamer in de Ridderzaal met koning Willem-Alexander en koningin Máxima als eregasten, zo meldt trouw.nl.

Het koningspaar sprak vanmiddag met mensen die een actieve bijdrage leveren aan de democratie. Tijdens de viering kreeg het publiek, met afgevaardigden uit alle provincies, verhalen, filmpjes en muziek voorgeschoteld over het algemeen kiesrecht en de betekenis ervan.

Regenboogkleuren

Máxima droeg een bijzonder paar oorhangers. De koningin koos, op de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie, voor oorbellen met alle kleuren van de regenboog.

Toegezongen door publiek

Onze jarige koningin werd bij aankomst in de Ridderzaal toegezongen door het publiek. Bekijk hieronder de beelden.

Bronnen: trouw.nl, BuzzR, Instagram
Beeld: ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in