Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Zien: jarige Máxima bij viering 100 jaar kiesrecht

Máxima is op haar verjaardag gewoon op pad. Ze voegde zich bij koning Willem-Alexander voor de viering van 100 jaar Algemeen Kiesrecht in de Ridderzaal. Precies een eeuw geleden legde het Nederlandse parlement het beslissende fundament voor de democratie. Er kwam algemeen kiesrecht, eerst voor ma...

Zien: jarige Máxima bij viering 100 jaar kiesrecht

Máxima is op haar verjaardag gewoon op pad. Ze voegde zich bij koning Willem-Alexander voor de viering van 100 jaar Algemeen Kiesrecht in de Ridderzaal.

Precies een eeuw geleden legde het Nederlandse parlement het beslissende fundament voor de democratie. Er kwam algemeen kiesrecht, eerst voor mannen (1917), even daarna ook voor vrouwen (1919).

Eregasten

Dat eeuwfeest wordt vandaag gevierd door de Tweede en de Eerste Kamer in de Ridderzaal met koning Willem-Alexander en koningin Máxima als eregasten, zo meldt trouw.nl.

Het koningspaar sprak vanmiddag met mensen die een actieve bijdrage leveren aan de democratie. Tijdens de viering kreeg het publiek, met afgevaardigden uit alle provincies, verhalen, filmpjes en muziek voorgeschoteld over het algemeen kiesrecht en de betekenis ervan.

Regenboogkleuren

Máxima droeg een bijzonder paar oorhangers. De koningin koos, op de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie en Transfobie, voor oorbellen met alle kleuren van de regenboog.