Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

ZDF: 'Máxima is de ster van het Nederlandse koningshuis'

De documentaire die de Duitse zender ZDF maakte over koningin Máxima komt volgens weekend op tv. Maar voor de Duits-sprekenden onder ons is hij online (zonder ondertitels) nu al te bewonderen. In de media wordt Máxima vaak "de betere helft van Holland" genoemd. Zo kopt ZDF in de promotie van de d...

ZDF: 'Máxima is de ster van het Nederlandse koningshuis'

De documentaire die de Duitse zender ZDF maakte over koningin Máxima komt volgens weekend op tv. Maar voor de Duits-sprekenden onder ons is hij online (zonder ondertitels) nu al te bewonderen.

In de media wordt Máxima vaak "de betere helft van Holland" genoemd. Zo kopt ZDF in de promotie van de documentaire, die op 7 september op televisie komt. "Ze is de ster van de Nederlandse monarchie."

Een cameraploeg van de zender volgde Máxima, maar ook koningin Letizia van Spanje en koningin Mathilde van België een tijd op de voet. Ze reisden Máxima onder andere achterna tijdens een VN-reis naar Bangladesh, en waren natuurlijk ook aanwezig bij het staatsbezoek aan Duitsland.

Interviews

De documentaire legt flink de nadruk op Máxima's geweldige werk als speciaal afgezant, zoveel is wel duidelijk. De makers spraken voor achtergrond onder andere met staatssecretaris Ankie Broekers-Knol, Máxima's oude economiehoogleraar Javier Gónzalez Fraga en de Nederlandse historica Reinildis van Ditzhuyzen. Filmmaakster Annette Koehler sprak daarnaast met gravin Annabelle von Oeynhausen (die aanwezig was bij het huwelijk van ons koningspaar) over het privéleven van onze koningin.

Zien? Je vindt de documentaire op de site van de ZDF.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in