Wat is er meer Pasen dan HM op een eitje?

Kunstenares Tiety Entjes-Weij begon ooit met Máxima. Prinses Máxima welteverstaan, tijdens haar huwelijk met Willem-Alexander. Ze schilderde de bruid op een ei, waarmee haar eerste koninklijke familie-op-ei-kunstwerk een feit werd. Inmiddels heeft ze er meer dan honderd gemaakt.

Article continues after the ad

De kunstenares beschildert al sinds 1975 eieren, graag met gezichten, ook veel van bekende koppen. Het beschilderen van eieren is een oude traditie en staat al eeuwenlang symbool voor vruchtbaarheid en nieuw leven.  In landen als Roemenië, Rusland of Bulgarije wordt bij geboortes of bruiloften een ei als symbolisch geschenk gegeven.

Ei...

...versus reality

Maar het is vooral ook ontzettend leuk om te zien, zo'n kunststukje van een (zwanen)ei. Al helemaal met onze koningin erop. Of de prinsessen, want ook die hebben natuurlijk al de eier-treatment gekregen van Tiety.

En dan zijn de Oranjes niet de enige royals die door de kunstenares zijn vereeuwigd. De Cambridges bijvoorbeeld zijn óók van de partij.

Enig en o zo Paasproof. Meer van Tiety's werk zie je hier. Als je op deze Tweede Paasdag nog een eitje meer kunt zien dan.

Beeld: Teity Entjes-Weij/Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in