Dit is wat we weten over Isebrand Kaldewei.

Ze genoten tijdens Thanksgiving van een mooie zonsondergang op de Brooklyn Bridge in New York. Hij werd bij het koninklijk gezin gespot tijdens de Griekse zomervakantie van 2021. En hij was er vorige week bij tijdens de wintersport in Lech: Isebrand Kaldewei (19), de vermeende vriend van prinses Amalia (18).

Volgens Bunte komt hij uit een ondernemersfamilie in Münster die rijk is geworden met sanitair. Ze zouden elkaar hebben leren kennen op een feestje in Nederland. 

Kaldewei – we kunnen geen foto van hem laten zien, maar hij lijkt opmerkelijk genoeg een beetje op Amalia, al heeft hij donkere krullen – zat net als de prinses op het gymnasium. Van die periode tussen 2013 en 2020 bracht hij tussen 2018 en 2019 een jaar door op The Stony Brook School.

Article continues after the ad

Dit is een christelijke kostschool op Long Island in de staat New York met een college prep programma dat leerlingen voorbereid op de universiteit. Momenteel studeert hij Business Innovation aan de universiteit van Tilburg, een studie die hij in 2023 hoopt af te ronden. Volgens zijn LinkedIn profiel spreekt hij spreekt Nederlands, Engels, Duits en Spaans.

Afgaand op wat hij openbaar heeft staan op zijn socials houdt Isebrand van abstracte kunst, zwemmen en zeilen. Dat laatste is ook op Stony Brook een belangrijke sportieve activiteit.

Als het klopt – en niets omtrent deze verkering is officieel bevestigd, door de RVD noch de familie Kaldewei – dan is dat alleen maar fijn voor de tortels. Ze zijn nog heel jong, er hoeft niet meer van te worden gemaakt dan het is.

'Romantisch als ze is, vindt ze het mooi als jongens niet lomp zijn, maar een beetje galante manieren hebben'

Maar toch: ‘Romantisch als ze is, vindt ze het mooi als jongens niet lomp zijn, maar een beetje galante manieren hebben, en het valt haar op dat Duitse jongens dat over het algemeen wat beter begrijpen dan Nederlandse,’ zo valt te lezen in het boek dat Claudia de Breij – met medewerking van de prinses – over Amalia schreef. Op het moment dat Amalia hierover sprak met De Breij, kende ze Isebrand al. En waar het hart vol van is…

In haar voorkeur voor galante, vaak iets formelere Duitse jongemannen volgt Amalia alvast een lange vrouwelijke Oranjetraditie. Haar betovergrootmoeder Wilhelmina trouwde met de Duitser Heinrich von Mecklenburg-Schwerin. Prinses Juliana was getrouwd met Bernhard von Lippe-Biesterfeld en Amalia’s oma Beatrix vond liefde bij Claus von Amsberg.

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in