Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Welke tiara trekt Amalia voor vanavond uit de kluis?

Voor je debuut zoek je natuurlijk iets leuks uit. Niet bevestigd, wel alom verwacht: prinses Amalia maakt vanavond in Noorwegen vermoedelijk haar tiara-debuut. Samen met Willem-Alexander en Máxima reist ze af naar Noorwegen voor de verlaten 18e verjaardagsviering van prinses Ingrid Alexandra. Nou...

Welke tiara trekt Amalia voor vanavond uit de kluis?

Voor je debuut zoek je natuurlijk iets leuks uit.

Niet bevestigd, wel alom verwacht: prinses Amalia maakt vanavond in Noorwegen vermoedelijk haar tiara-debuut. Samen met Willem-Alexander en Máxima reist ze af naar Noorwegen voor de verlaten 18e verjaardagsviering van prinses Ingrid Alexandra.

Nou is er geen officiële dresscode aangekondigd, maar de Noren zijn dol op hun glimmers en ook Amalia heeft zich al een echte kenner getoond.

“Ik ben dól op tiara’s”, vertelt Amalia in het boek ter gelegenheid van haar achttiende verjaardag. “Laat me een tiara zien, en ik weet waar die vandaan komt. Alle tiara’s van Europa kan ik herkennen.” Dit wordt helemaal haar avond.

Tel daarbij op dat Ingrid Alexandra voor haar 18e een eigen tiara toebedeeld zou hebben gekregen én dat bijna alle royals van Europa hun opwachting maken, en we mogen toch wel spreken van een zeer grote kans op diamantenpracht.

Rest de vraag: welke tiara kiest Amalia voor haar debuut? Het zou natuurlijk magisch zijn als ze voor de tiara van de Mellerio-parure gaat, de robijnen tiara die ze tien jaar geleden ook al heel even droeg voor een kiekje dat ze deelde met Claudia de Breij in haar boek over de kroonprinses.

We zijn tien jaar verder, het zou toch fantastisch zijn om dit plaatje naast een Amalia van 18 te leggen?

Maar de Mellerio is vrij fors en het kan ook maar zo zijn dat Amalia voor haar eerste ronde iets subtielers uitkiest. In dat geval zetten wij ons geld op de zogenaamde Bandeau à la Greque, ook wel de lauwerskrans genoemd.

Dat was namelijk óók de eerste tiara van prinses Beatrix (hierboven in 1956), en mama Máxima heeft 'm nooit gedragen. Dat de glimmer al sinds 2017 niet meer in het openbaar gezien is, lijkt ook een veelbelovend voorteken. Toen droeg trouwens prinses Laurentien 'm. Net als op haar huwelijksdag.

Vanavond weten we het en lees je er natuurlijk alles over, hier op Nouveau.nl.

Beeld: RVD/ANP/Nationaal Archief/Kongehuset

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in