Wie heeft de duurste?

Elk koningshuis heeft een eigen sieradenkluis vol tiara's en ander moois. Maar wie heeft de grootste, de duurste, de gekste? Een verzekeraar dook er even in (en bood zich direct aan natuurlijk).

Volgens de firma delen de Britse en de Nederlandse royal families de toppositie qua dure tiara's: ze gingen op zoek naar de drie meest recent gedragen bruidstiara's per land en wat bleek? Allebei hebben we voor 17.000.000 pond (bijna 20.000.000 euro) in de (bruids)collectie.

Article continues after the ad

In Nederland gaat het om de Sterren-tiara van Máxima, de Wüttenberg-tiara van Beatrix en de diamanten bandeau van Juliana. Dus over hoeveel ALLE tiara's van de Oranjes waard zijn, zullen we maar zwijgen.

Op de derde plek in de bruidstiara-ranking van Europa staat Noorwegen, de Denen staan op plek vier en België staat op de vijfde positie. De hekkensluiter is Liechtenstein, die een collectie heeft met een waarde van 1,8 miljoen pond (een tiende van de koplopers dus).

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in