Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Wat een pláátje van een koninklijk gezin hebben we toch

De Oranjes zijn ready for their close-up! Traditie op de dag dat de zomervakantie begint voor de prinsessen: een uitgebreid fotomoment in de tuinen van Huis ten Bosch. De zomerfotosessie van de Oranjes is in volle gang, en wij hebben de leukste foto's en alle informatie voor je. Na een drukke don...

Wat een pláátje van een koninklijk gezin hebben we toch

De Oranjes zijn ready for their close-up!

Traditie op de dag dat de zomervakantie begint voor de prinsessen: een uitgebreid fotomoment in de tuinen van Huis ten Bosch. De zomerfotosessie van de Oranjes is in volle gang, en wij hebben de leukste foto's en alle informatie voor je.

Na een drukke donderdag met een bezoekje aan de Wallen voor de koningin, de diploma-uitreiking van kroonprinses Amalia (hear, hear!) en een flitsbezoek aan het door overstromingen getroffen Zuid-Limburg, lag het energiepeil evengoed hoog deze vrijdagochtend.

Toe aan vrolijke plaatjes

Fijn, want daar waren we wel aan toe, na alle ellende van de laatste paar dagen. Wat zonnige (het weer werkte voor het eerst deze week prima mee) en vrolijke plaatjes van Máxima, Willem-Alexander, Amalia, Alexia en Ariane.

De jaarlijkse fotosessie is een handreiking voor de Nederlandse media van de familie, een ruilmiddel eigenlijk. Laat ons rustig vakantievieren (en sowieso ons privéleven hebben), dan geven we jullie in ruil daarvoor twee fotomomenten per jaar. Nou ging de eerste daarvan dit jaar aan ons voorbij, want geen wintersport in Lech, maar kregen we in ruil daarvoor wel weer een prinsessenoverladen Koningsdag in Eindhoven.

Zimmermann, Oscar de la Renta en meer

Koningin Máxima draagt zomers geel van haar nieuwe favoriete zomerlabel Zimmermann uit Australië met een bekende riem van Oscar de la Renta, die ze ook droeg tijdens Koningsdag 2020.

Wat ook opvalt: de meiden zijn veel meer op casual dan eerdere jaren, zeker Amalia en Alexia. De kroonprinses draagt een rode Tommy Hilfiger blazer met een mooi strikdetail op de rug. Alexia koos voor een groene pantalon van Zara met een top met powmouwen, ook al een favoriet van mama Máxi.

Ariane schiet de lucht in

Ariane pakte meer dan ooit uit met een fijne mini. De prinses is de laatste tijd zichtbaar de lucht in geschoten: ze is zelfs op (veel) lagere hakken bijna net zo lang als zus Amalia.

Alexia lijkt de kleinste van het stel inmiddels, maar zij droeg als enige sneakers, dus helemaal eerlijk is dat niet. Dat ze met losse veters het paleis uit kwam lopen, getuigt ook van een zekere rebelsheid, dit meisje doet wat ze zelf wil.

Prachtig, het zelfvertrouwen spat er van af 

Mogen we ook even een momentje nemen voor de lokken van deze familie... WOW.

Focus op de prinsessen

En dat is toch waar de focus langzaam steeds meer op komt te liggen, bij de fotosessies van de koning, koningin en hun meiden: de prinsessen zelf. Want wat groeien ze prachtig op voor onze ogen. En wat pakken ze op modegebied (geïnspireerd door mama, no doubt) uit voor dit soort gelegenheden.

Het is een bijzonder jaar voor de Oranjes en hun meiden, want zoals gezegd heeft kroonprinses Amalia net haar diploma op zak (ze slaagde cum laude voor het Gymnasium). Komend jaar trekt ze de wijde wereld in tijdens haar welverdiende gap year. Ook prinses Alexia kiest het ruime sop: zij gaat na de zomer aan de studie in Wales, op het Atlantic College waar Willem-Alexander zelf ook zijn middelbare school afmaakte.

En nu: schandaalvrij naar Griekenland

Prinses Ariane blijft als enige gewoon ten paleize, wat voor iedereen best even wennen zal zijn. Maar eerst is het tijd voor vakantie met z'n allen, best een momentje natuurlijk na zo'n jaar en met zulke uit-huis-vooruitzichten. Vanmiddag vliegt het gezin met het regeringsvliegtuig naar Griekenland voor (hopelijk) een paar ontspannen, ongestoorde en vooral schandaalvrije weken in hun eigen villa.

Wij wensen ze een hele fijne vakantie, of op z'n Grieks: Kalés diakopés!

Beeld: Brunopress/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in