Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

WA en Máxima verwelkomen de Italiaanse president

En zijn leuke first lady! Een inkomend staatsbezoek. Dat krijgen we niet zo heel vaak in Nederland. Deze week is het weer zover en komt de Italiaanse president Sergio Mattarella op bezoek met zijn dochter Laura. Het laatste inkomende staatsbezoek stamt trouwens van april dit jaar, toen de preside...

WA en Máxima verwelkomen de Italiaanse president

En zijn leuke first lady!

Een inkomend staatsbezoek. Dat krijgen we niet zo heel vaak in Nederland. Deze week is het weer zover en komt de Italiaanse president Sergio Mattarella op bezoek met zijn dochter Laura.

Het laatste inkomende staatsbezoek stamt trouwens van april dit jaar, toen de president van India op bezoek kwam. Maar daarvoor was het 2018 dat er voor het laatst een staatsbezoek aan Nederland werd gebracht en Willem-Alexander heeft er in zijn bijna tien jaar als koning maar zeven meegemaakt.

Vanochtend werden de Mattarella's officieel welkom geheten op de Dam voor een inspectie van de erewacht. Vanavond bieden Willem-Alexander en Máxima ze een staatsbanket aan in het Koninklijk Paleis. Morgen bieden de Italianen de Oranjes een concert aan en vrijdag vertrekken de president en zijn dochter weer.

Mocht je je afvragen hoe dat zit, een president die met zijn dochter komt. Sergio Mattarella is sinds 2015 president maar sinds 2012 weduwnaar. Tijdens officiële momenten treedt zijn dochter (in het dagelijks leven advocaat) op als first lady.

Dat het geen royal staatsbezoek is maar eentje van een president en zijn dochter, maakt eigenlijk niet dat wij minder uitkijken naar het staatsbanket van vanavond. Misschien herinner je je het staatsbezoek van de Oranjes aan Italië in 2017 nog wel. Toen pakte Máxima enorm uit.

Italianen, het blijft een stijlvol volkje. Kijk maar eens naar de Jackie-look van Laura. Onze verwachtingen voor vanavond zijn, ondanks de wat ingetogen look van HM deze morgen, tóch hooggespannen.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in