En daarmee begint een maand vol heerlijk terugblikken.

Natuurlijk tellen we eind deze maand uitgebreid af naar de twintigste trouwdag van Willem-Alexander en Máxima met de allerleukste terugblikken. Maar feitelijk begint het grote 'twintig jaar geleden' vandaag al.

Op 7 januari 2002 gingen de Prins van Oranje en Máxima Zorreguieta in 's-Gravenhage in ondertrouw. Awww.

Article continues after the ad

De achternaamkwestie

Nou stelt dat moment zelf op zich natuurlijk niet zoveel voor. Er zijn ook geen officiële foto's van Willem-Alexander en Máxima op het stadhuis van Den Haag, en wie weet gaven ze het ook toen al gewoon digitaal door. Maar het was wel een stap in de zin van dat dit het moment was waarop ze doorgaven welke naam Máxima zou aannemen.

Voor een normaal stel is dat een achternaamkwestie, voor Máxima was het meer. Zij zou na haar jawoord van Máxima Zorreguieta veranderen in, hou je vast, Hare Koninklijke Hoogheid prinses Máxima der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, mevrouw van Amsberg.

Blast from the past

Het koningspaar woonde ten tijde van hun verloving en huwelijk samen aan Noordeinde 66, naast paleis Noordeinde in Den Haag. Daar woonde de prins al sinds 1995 en tot voorjaar 2003. Toen verhuisde het stel, in verwachting van hun eerste dochter, naar de Eikenhost in Wassenaar. Sinds januari 2019 wonen de Oranjes weer in Den Haag.

Hoe WA en Máxima er toen ook alweer ongeveer bij liepen? Nou, zo (dit was 9 januari)...

...en er is in de tussentijd bijzonder weinig veranderd, zou je zeggen als je dit ziet.

Heerlijk, zo'n blast from the past. Wij hopen dat het koningshuis zelf ook lekker gaat terugblikken op social media. Er wordt de laatste tijd wel meer uit de privéhoek gedeeld op de royal Instagram, zoals deze romantische aanzoek-reconstructie.

Kom maar door!

Beeld: ANP/RVD

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in