Zand, zee, zinderende winden... april doet duidelijk wat-ie wil.

De derde ronde van het Oranje-streekbezoek aan de Duin- en Bollenstreek voert het koningspaar dan eindelijk naar het strand. Waar ze zelf waarschijnlijk óók liever volgende week in het zonnetje (en zonder code geel) hadden gelopen, maar een royal leven gaat niet altijd over rozen (of vandaag meer to the point: tulpen).

Willem-Alexander en Máxima waren vanmiddag in Katwijk, waar ze eerst gingen kijken bij een unieke parkeergarage die gebouwd werd onder het duin. Zo zie je maar weer: zelfs koninklijke strandbezoekjes beginnen met het zoeken naar een parkeerplaats. #netgewonemensen

Het royal hoedje van Máxima is going strong, al lijkt de mevrouw achter HM zich beduidend meer zorgen te maken...

Article continues after the ad

...en de koning is vandaag dankbaar dat hij zijn natuurlijke lokken nog heeft.

Wind mee

Er werd gesproken met de voorzitters van de vier Oranjeverenigingen uit de kustplaats (ken je doelgroep), maar ook het strand zelf werd natuurlijk aangedaan. Daar werd gesproken over toerisme en de highlights van de streek: de kust, de historische steden in de omgeving, de bollenvelden, de Kagerplassen én ruimtevaartmuseum Space Expo.

Want ook dat is een pijler, in de Duin- en Bollenstreek. In Noordwijk wordt een heuse Space Campus ontwikkeld, ook hier gingen de Oranjes even langs om te praten met medewerkers van start-ups die de kennis en technologie uit de ruimtevaart toepassen op andere sectoren, zoals landbouw, veiligheid en zorg.

Van het strand naar outer space in één middag. Dat is nog eens efficiënt streekbezoeken. Maar goed, ze hadden de wind ook mee natuurlijk.

Beeld: ANP/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in