The Crown op Nederlandse bodem.

Videoland weet wat het doet. Uitgerekend vandaag, op 2-2-2022, kondigt de streamingdienst aan een serie over het leven van koningin Máxima te gaan maken.

We wisten in mei al dat de rechten van het boek van Marcia Luyten (waarvan later dit jaar een tweede deel verwacht wordt) verkocht waren aan het Nederlandse Millstreet Films, maar het bleef tot nog toe stil over de serie, die wordt neergezet als het Nederlandse antwoord op The Crown. Tot nu. De nieuwe dramaserie over Máxima wordt in 2023 verwacht bij Videoland.

Article continues after the ad

Drama, spanning en romantiek

De serie zal worden geschreven door Dorien Goertzen (o.a. van Swanenburg en Nieuwe Buren) en Karin van der Meer (o.a. Nieuwe Buren, Penoza). Als regisseur is Anne de Clercq (Soof 3) aangetrokken.

"Met Videoland investeren we fors in kwalitatief hoogwaardig Nederlandse drama. Verhalen van eigen bodem, gemaakt door Nederlands toptalent, vormen altijd ons uitgangspunt", laat Peter van der Vorst, Directeur Content bij RTL Nederland, weten aan RTL Nieuws. "Het verhaal van koningin Máxima, het meest geliefde lid van onze koninklijke familie, leent zich bij uitstek voor een serie vol drama, spanning en romantiek."

Een van de duurste series ooit

Het moet een van de duurste dramaseries worden die ooit in Nederland is gemaakt, en volgens Van der Vorst worden we meegevoerd naar achter de paleisdeuren in de aanloop naar het meest besproken huwelijk ooit in ons land.

Videoland schetst de inhoud van de serie als volgt: de ambitieuze Máxima Zorreguieta vertrekt vanuit Buenos Aires naar Downtown Manhattan, waar ze al snel een glansrijke carrière op Wall Street opbouwt. Haar ouders hebben er alles aan gedaan om Máxima voor te bereiden op een leven in de hoogste kringen. Het enige waar het haar nog aan ontbreekt is een grote liefde. Net als ze besluit zich volledig op haar carrière te storten, ontmoet ze de kroonprins van Nederland. En dat is de start van een ontluikende liefde. 

Wie wordt Máxima?

Rest natuurlijk de vraag: wie gaat Máxima spelen? Daar blijft het nog even stil over. Hier zie je wie haar eerder al gespeeld heeft. Eén ding is zeker: de lat ligt heel hoog, meldt Rachel van Bommen, producent bij Millstreet Films, de partij die de serie gaat maken. “We werken met een zeer getalenteerd team van makers, dat is ook nodig, want de lat ligt hoog met internationale successen als The Crown.”

Beeld: RVD/Erwin Olaf/Netflix

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in