Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Van harte! Koningin Máxima (51) is jarig

Haar leukste foto's van het afgelopen jaar. De Oranjes mogen kroonjaren altijd graag groots vieren. Zeker een vijftigste verjaardag gaat meestal gepaard met een flinke fuif waar internationale collega's voor overkomen. Máxima kon vorig jaar deze mijlpaal niet feestelijk afhameren door de coronama...

Van harte! Koningin Máxima (51) is jarig

Haar leukste foto's van het afgelopen jaar.

De Oranjes mogen kroonjaren altijd graag groots vieren. Zeker een vijftigste verjaardag gaat meestal gepaard met een flinke fuif waar internationale collega's voor overkomen.

Máxima kon vorig jaar deze mijlpaal niet feestelijk afhameren door de coronamaatregelen en niets wijst erop dat ze de schade op haar 51ste inhaalt. Het zal dus een redelijk gewone dinsdag voor haar worden, na een lastig jaar.

De coronabeperkingen maakten het voor veel mensen en ook voor haar moeilijk om haar werk te doen. Twee dochters de deur uit, kritiek op het koningshuis, misschien wel een opvliegertje (of twee...) – het leven moet wat moeizaam zijn verlopen.

Nu zijn koning Willem-Alexander en zij sinds het opheffen van de maatregelen wel aan een fikse inhaalslag begonnen: grotere zichtbaarheid helpt de populariteit vast wel weer in het zadel en voor haar is het ook gewoon fijn weer op pad te kunnen voor haar VN-werk. Alle reden, dus, om met optimisme naar de komende maanden te kijken. Dus, wat deed ze zoal de afgelopen maanden? Zó zag Máxima's van-50-naar-51-jaar eruit.

In mei 2021 stond een bezoek aan de Keukenhof op het programma…

…en bezocht ze het Eurovisie Songfestival in Rotterdam.

Er was een streekbezoek aan Nationaal Park de Maasduinen op verstandige schoenen die onmiddellijk trending waren op Twitter. Wij wilden de loafers van Tod's óók wel.

Voor NLDoet hanteerde ze de hogedrukspuit en verklapte dat ze er thuis ook eentje hadden, waarmee ze de tuinset reinigde.

In juni reikte ze de Appeltjes van Oranje uit in een jurk waar iedereen enthousiast over was. We leefden nog in social distancing-tijden, maar er kon alweer veel meer, waar iedereen van opkikkerde.

In juni voetbalde Nederland tegen Oekraïne, wat toen nog een volstrekt normaal land was. We hielden er deze beelden aan over, waaruit blijkt dat Willem-Alexander en Máxima echt een doodnormaal huwelijk hebben. Elke vrouw die wel eens met haar ogen rolt om haar man herkende dit.

In juli keerde er een vleugje glamour terug bij een bezoek aan Berlijn; Jan Taminiau bleek ook aan mondkapjes te doen…

…maar de contraprestatie zag er nog zo uit: afstand houden alom.

Het leukste werkbezoek van het afgelopen jaar: HM parkeerde op blote voeten een truck achteruit in, bij een rijschool in Nieuwegein. All in day's work!

Met haar man bezocht ze Valkenburg, dat in juli zwaar getroffen werd door overstromingen.

Na het fotomoment voor de zomer was het tijd voor vakantie in Griekenland.

Na de zomer was er onder andere een reuze fotogeniek streekbezoek aan Salland.

En een breukje dat om een spalk vroeg.

De hand zag er best pijnlijk uit…

Prinsjesdag leverde een oranje-blanje-bleu creatie op die in eerste instantie gemengde gevoelens opwekte, maar steeds mooier werd naarmate je er vaker naar keek.

Voor het staatsbezoek aan Noorwegen in november haalde HM alles uit de kast...

...en het was beeldig.

De GatenClaes die Máxima droeg voor de contraprestatie haalde de internationale pers die het een Máximale keuze noemde. Score!

En zelden hebben we haar zo zien glimmen van trots als toen haar oudste dochter Amalia, net één dag achttien jaar, werd ingeleid in de Raad van State.

In 2022 wemelde het al van de werkbezoeken en de capes.

Het staatsbezoek van India aan Nederland leverde een fraai tiaramoment op…

… maar ook een ontmoeting met Nadia Rashid, de moeder van Insiya, die 5,5 jaar geleden door haar vader werd ontvoerd naar India.

De koninklijke hoedenspelden werden op de proef gesteld bij een streekbezoek aan de Bollenstreek.

Naar het Koningsdagconcert in Maastricht ging ze in het fluweel, dat mede door het kwastje toch wel enigszins gordijnvibes had.

Op Koningsdag zelf gingen alle protocollen even overboord: het was het eerste grote publieksevent post-corona voor de Oranjes.

En bij het 5 mei-concert leek alles als vanouds.

De laatste HM-sighting is van 10 mei toen ze het Artis Groote Museum opende.  Back to business, hoop doet leven. Fijne verjaardag, Máxima!

Foto's (c) Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in