Zou ons dan eindelijk een tiara-momentje gegund zijn?

In de categorie 'langzaam back to normal': koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan van 5 tot en met 7 juli op hun eerste buitenlandse staatsbezoek sinds Indonesië, in maart 2020. En wel naar... Berlijn!

Op uitnodiging van bondspresident Frank-Walter Steinmeier ronden de Oranjes hun reeks deelstaatbezoeken, die ze al sinds 2013 maken in Duitsland, definitief af in de Duitse hoofdstad. En dat zal mooie plaatjes opleveren, we kunnen er nu al over dagdromen.

Wat dromen we van de terugkeer van dit soort taferelen

Article continues after the ad

Uitpakken

Máxima Under den Linden. Máxima voor de Reichstag. Heerlijk. En hoewel er tijdens het staatsbezoek natuurlijk nog de nodige coronarichtlijnen gelden (in Duitsland zijn ze niet het minst streng) komt er ook een heus staatsbanket. Waarvoor Majesteit zal uitpakken, dat kán gewoon niet anders.

De trip belooft sowieso voor elk wat wils. Het belooft een ware diplomatieke Eredivisie te worden, want ministers Kaag, Bijleveld-Schouten en De Jonge en staatssecretarissen Keijzer en Yeşilgöz-Zegerius reizen mee. Nederland wordt fijn gepromoot.

Merkel

En er wordt natuurlijk afscheid genomen van Angela Merkel, die in september na zestien jaar trouwe dienst afscheid neemt van de politiek.

Volop vuurwerk, kortom, waar wij je op Nouveau.nl natuurlijk meenemen van 5 tot en met 7 juli. 

Tijdens het staatsbezoek worden de algemeen geldende richtlijnen ter bestrijding van het coronavirus in acht genomen. De locaties die tijdens het bezoek worden bezocht, worden niet vooraf aangekondigd om groepsvorming te beperken.

Beeld: Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in