'Gaan jullie kussen op de bruiloft?'

Het was een bijzondere dag op Kasteel Drakensteyn, vandaag precies twintig jaar geleden. Op 27 januari 2002 kregen kroonprins Willem-Alexander en zijn verloofde Máxima namelijk het Jeugdjournaal op bezoek.

Verslaggevers Brecht van Hulten en Hans Smit gingen in de sneeuw langs om namens de kinderen van Nederland alles te vragen over het aanstaande huwelijk van de prins en de prinses-to-be. En zoals dat gaat bij het Jeugdjournaal, werd het een heerlijk lief gesprek. Vorig jaar bestond het Jeugdjournaal 40 jaar en speciaal voor die gelegenheid werd het hele interview weer online gezet.

Flirten

Article continues after the ad

In het interview vertelt Máxima onder andere over die beroemde eerste ontmoeting in Sevilla: "Het begon niet zo goed, ik vond hem helemaal niet aardig." Omdat hij nogal bruusk had gereageerd op haar camera. En zien we Willem-Alexander heerlijk flirten met zijn grote liefde. Er wordt ook honderduit gepraat over kroketten, magnetronmaaltijden en hun jonge jaren.

Gouden borden

We zien een jong paar, we horen onze nu-koningin al fantastisch Nederlands spreken, en ook de typische kindervragen (Eten jullie van gouden borden? Hebben jullie veel bedienden? Gaan jullie kussen op de bruiloft?) blijven het stel niet bespaard.

Een héérlijk kwartiertje kijkplezier. Bedankt, Jeugdjournaal.

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in