Hun grote dag was 10 januari 1967, vandaag exact 55 jaar geleden.

Het is geen beroemd jubileum zoals 50 of 60 jaar getrouwd dat wél is, maar een mijlpaal is het wel, 55 jaar als man en vrouw.

Vandaag vieren prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven hun bijzondere dag samen in het Apeldoornse Huis het Loo. En zullen ze uitgebreid terugdenken aan hun grote dag in de Grote of Sint-Jacobskerk in Den Haag.

Article continues after the ad

Hun verlovingsfoto uit 1965

Hopelijk ook met hun vier zoons, hun vrouwen en de elf kleinkinderen, al zullen ze vast niet allemaal tegelijk bijeen kunnen komen. #FaceTime?

Deze foto is van alweer vijftien jaar geleden, toen er nog maar vijf kleinkinderen waren...

...er zouden er nog zes volgen. Maurits en Marilène, Bernhard Jr. en Floris en Aimée hebben allemaal drie kinderen. Pieter Christiaan en Anita kregen een zoon en een dochter.

Margriet en Pieter ontmoetten elkaar tijdens hun studententijd in Leiden en kregen in hun keuze voor elkaar (hij een burgerjongen) aardig wat kritiek te verwerken. Al hadden ze koningin Juliana altijd in hun kamp en wist hun liefde alles dus fijn te overleven.

Daar mag op geproost worden, dunkt ons. Van harte!

Beeld: Koninklijk Huis/ANP

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in