Voor leuke 40+ vrouwen met stijl

Terugblik: Máxima's trouwjurk

Het is zondag precies 18 jaar geleden dat Willem-Alexander en Máxima elkaar het jawoord gaven. Daarom kijken we vandaag nog eens in detail naar De Jurk. De Valentino-jurk dus. Waarmee Máxima direct liet zien dat we van haar heel wat mochten verwachten, qua mode. Een couturejurk van het Italiaanse...

Terugblik: Máxima's trouwjurk

Het is zondag precies 18 jaar geleden dat Willem-Alexander en Máxima elkaar het jawoord gaven. Daarom kijken we vandaag nog eens in detail naar De Jurk.

De Valentino-jurk dus. Waarmee Máxima direct liet zien dat we van haar heel wat mochten verwachten, qua mode.

Een couturejurk van het Italiaanse huis, dat ook al trouwjurken ontwierp voor Marie-Chantal van Griekenland, en later voor Madeleine van Zweden en Tatiana Santo Domingo, de schoondochter van Caroline van Monaco.

Specifiek maakte Valentino in Rome een jurk van ivoorkleurige mikado-zijde met een bénitier-hals, geborduurd kant en een sleep van vijf meter lang. Prijskaartje: 100.000 euro. Maar dan heb je ook echt wat.

En dan was er natuurlijk nog de tiara, een combinatie van meerdere familiestukken uit de royal-kluis. De Parelknooptiara van koningin Emma, de diamanten sterren van koningin Wilhelmina en de diamanten tiara die schoonmama Beatrix droeg bij haar inauguratie.

Het totaalplaatje was prachtig en zó memorabel. Elke keer weer genieten.

Beeld: BrunoPress/RVD

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in