Koning Willem-Alexander en koningin Máxima melden zich morgen en woensdag bij het Koninklijk Paleis in Amsterdam voor de nieuwjaarsontvangsten. Hoe zagen die er op modisch vlak ook alweer uit, de laatste jaren?

Ons koningspaar houdt morgenmiddag (dinsdag) de traditionele Nieuwjaarsontvangst voor Nederlandse genodigden en woensdagochtend voor buitenlandse diplomaten en vertegenwoordigers van in Nederland gevestigde internationale organisaties.

Dat betekent dus ook dat onze koningin twee keer lekker uitpakt met een outfit. En al krijgen we die vaak maar deels te zien (op de trappen op de Dam), leuk is het wel om even te gluren. Zeker omdat Majesteit ook wel eens heel casual ten tonele verschijnt, zoals in 2018, toen ze binnen nog even in de grime moest.

Article continues after the ad

2019: in een kleurrijke jurk van de Indiase designer Saloni Lodha (op de foto gedragen tijdens het One Young World Forum in Den Haag, eind 2018)

2018: in een warme Natan

2017: nóg twee looks van Natan

2016: Oranje boven dankzij Mattijs van Bergen (en het pak van de koning begint ons bekend voor te komen)

2015: in oldschool Natan (2x)

Beeld: ANP/BrunoPress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in