Dierbare herinneringen aan een bijzonder gesprek.

Normaal gesproken klappen mensen niet uit de school over hun gesprekken met de koning en koningin, maar Sylvie Meis heeft daar niet zoveel moeite mee.

In de Duitse talkshow DAS! vertelde Meis dat ze zich tijdens haar strijd tegen borstkanker erg gesteund voelde door koningin Máxima.

Article continues after the ad

Sylvie was vorige maand aanwezig bij het Duitse staatsbanket van het koningspaar. "Ze waren ongelooflijk hartelijk," zegt ze . "Ik had hoge verwachtingen, want ik had al veel gehoord over hoe ze privé zijn en hoe ze zijn als je ze in het echt ontmoet. Het was precies zoals ik gehoopt had. Natuurlijk was ik van tevoren nerveus, maar dat was niet nodig."

Het was zoals gezegd niet haar eerste contact met Máxima. Na de verloren WK-wedstrijd tegen Spanje in 2010, werd Sylvie's toenmalige partner Rafael van der Vaart gebeld door toen nog het kroonprinselijk paar. En toen kreeg ook Sylvie Máxima even te spreken.

'Mijn hart ging natuurlijk tekeer, want ik had dit niet verwacht'

"Dat was voor mij zo'n bijzonder moment en heeft mij erg gesteund. Hij heeft haar kort aan de telefoon gegeven. Zonder dat we het hadden afgesproken, zei hij: 'Schat, hier komt Máxima.' Mijn hart ging natuurlijk tekeer, want ik had dit niet verwacht."

Sylvie en Rafael in 2010

"Ze was heel aardig en zo lief voor mij en zei: 'Sylvie we hebben alles gevolgd, ook het verloop van je ziekte. Ik ben zo trots op hoe je het allemaal doet. Ga zo verder, wees sterk.' Voor mij betekende dat toen de wereld."

Foto's (c) Brunopress, Getty Images

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in