Josine van Modekoningin Máxima zet ze even voor je op een rij! 

Morgen is het Koningsdag en dan kun je natuurlijk niet om koningin Máxima heen. Je kunt stemmen op je favoriete look en Josine Droogendijk van Modekoningin Máxima licht ze allemaal tot in de details even toe! 

2014: De Rijp en Amstelveen

'Wat trek ik aan op de eerste Koningsdag ooit?' Voor die vraag kwam Máxima in het voorjaar van 2014 in Amstelveen te staan. Haar antwoord bleek een tikkeltje veilig te zijn, maar gelukkig ook heel mooi.

Article continues after the ad

Haar klassieke jurk met pofmouwtjes kwam uit het atelier van Natan, en was van kraag tot zoom versierd met borduurwerk in art deco-motief. Het subtiele bruin van de kraaltjes kwam terug in Máxima’s turban en lichtblauwe aquamarijnen uit Juliana’s nalatenschap maakten de look nog feestelijker.

2015: Dordrecht

Dat couture en confectie prima samengaan, bewees onze fashionqueen in 2015. Jurk van Natan, cape van Zara: Máxima’s look van Koningsdag dat jaar bleek een allemansvriend te zijn.

Dat kwam misschien ook wel door het prachtige borduurwerk rond de taille, dat weer perfect aansloot bij de kralenbellen in haar oren.

2016: Zwolle

Het was ijzig koud op Koningsdag 2016, maar inmiddels weten we wel dat Máxima zich niet zoveel aantrekt van weersomstandigheden. Een warme mantel bleef dus achterwege, en in plaats daarvan droeg de koningin een fuchsia twinset en een heerlijke bloemenrok van Natan.

Oftewel: een jaren ’50 vibe van top tot teen. De zachtroze hoed werd helaas niet zo enthousiast ontvangen door het publiek vanwege de neerwaartse rand, maar de knipoog naar Audrey Hepburn vind ik dan wel weer geniaal gekozen.   

2017: Tilburg

Koningsdag 2017 werd gevierd in Tilburg, en ja, dan kun je niet in een Natannetje op komen draven. Tilburg is immers de nationale textielstad van ons land, met een eigen textielmuseum en een heus textiellab.

Gelukkig had Máxima dat ook wel door, en in samenspraak met Jan Taminiau liet ze er een paar nieuwe stoffen ontwikkelen. Jan bracht de stoffen vervolgens in model, en na het toevoegen van zijn signatuur (borduurwerk) was Máxima helemaal klaar voor de feestdag. Fijn voordeel van dit ontwerp: bij koud weer kan de jas aan, bij warm weer kan hij ook uit.

2018: Groningen 

In 2018 vierde de koninklijke familie feest in Groningen. Niet voor het eerst, want in 2004 -het jaar van het spijkerjasje en de baret- was het ook al raak. Blijkbaar vond Máxima het leuk om nog eens terug te blikken op haar modesucces van weleer, want de baret werd in het voorjaar opgestuurd naar hoedenontwerpster Fabienne Delvigne.

Die was uren en uren bezig met het verkleinen, met als resultaat een oude en toch nieuwe baret. Het spijkerjasje bleek helaas wel wat passé voor Máxima, maar gelukkig dacht Alexia daar anders over.

2019: Amersfoort

In 2019 gooide Máxima het over een andere boeg. Niks geen klassieke jurken of mantels, nee, een culotte moest het worden. Bij Natan bestelde ze een zandkleurig exemplaar, samen met een perfect matchende top met oranje details. Heerlijk toepasselijk, zullen we maar zeggen.

De schuine hoed leverde wel wat irritaties op bij het publiek, want je staat doorgaans geen uren achter een dranghek om een schuine hoed voorbij te zien komen. Gelukkig hebben wij daar bij deze foto geen last van, dus stem gerust hierop als deze moderne look je vrolijk maakt!

2020: Huis ten Bosch

Tja, Woningsdag…. Wat trek je dan in vredesnaam aan? Máxima besloot de bloemetjes buiten te zetten met deze heerlijke jumpsuit van Seren.

Haar felrode -en te kleine- peeptoes leverde haar wel wat blaren op, maar wie mooi wil zijn moet af en toe pijn lijden, niet waar?

STEM EN WIN!

Stem hier op je favoriet en onder de deelnemers verloten we een fijn beautypakket!