Waar was kroonprinses Haakon op de luchthaven?

Het was een vroegertje vanochtend voor koning Willem-Alexander en koningin Máxima. Die vanochtend naar Schiphol togen om naar Oslo te vliegen voor het driedaagse staatsbezoek aan Noorwegen.

De koning vloog zichzelf, zo deelde hij vooraf al met Noorse pers. Tegen 10.00 uur landde het koningspaar met de PH-GOV op een zeer regenachtig Oslo Gardermoen Airport.

Article continues after the ad

Verkouden

Daar was het de bedoeling dat kroonprins Haakon ze op stond te wachten, maar... die is verkouden (geen COVID) en bleef dus thuis. And so it begins. Royals, het zijn ook in pandemietijden net mensen.

Wat dat betekent voor de rest van het programma (is Mette-Marit straks wél bij het onthaal op het paleis? Schuiven ze vanavond wel aan voor het staatsbanket?) is nog niet bekend. Wat we al wel weten: het belooft een regenachtige dag te worden in Noorwegen. Maar, silver lining, niet een hele koude. In Oslo is het vandaag ongeveer net zo warm als hier in Nederland.

Zonder jas

Bij zulke temperaturen durfde Máxima wel zonder jas het vliegtuig uit. Waardoor we direct vol zicht kregen op haar chique groene Natan, uiteraard snel herkend door Detective Droogendijk van ModekoninginMaxima. Het is een jurk die we al kennen uit januari 2013, toen Máxima nog nét als prinses met koningin Beatrix en prins Willem-Alexander meeging op staatsbezoek daar. 

In Brunei, bijna negen jaar geleden

Druk programma

Vanaf de luchthaven rijden de Oranjes door naar het Koninklijk Paleis voor een officiële welkomstceremonie.

Vandaag staat er verder onder andere een kranslegging, een ontmoeting met de president van het parlement, een privélunch met een aantal Noorse royals (met wie de Oranjes al jaren erg close zijn) en natúúrlijk een staatsbanket op het programma.

Beeld: ANP/Brunopress

Elke week het laatste nieuws ontvangen in je mailbox? Het beste van Nouveau.nl, Máxima en cultuur voor leuke vrouwen met stijl. Schrijf je in